Αστυνομικοί στην Αυστραλία κυνηγούσαν άνδρα επειδή είχε αναπτύξει υψηλή ταχύτητα με το πατίνι (vid)

Αστυνομικοί στην Αυστραλία κυνηγούσαν άνδρα επειδή είχε αναπτύξει υψηλή ταχύτητα με το πατίνι (vid)
Το περιστατικό έλαβε χώρα σε μια πολυσύχναστη πόλη στην Αυστραλία, όπου ένας πεζός αστυνομικός παρατήρησε έναν αναβάτη e-scooter να κινείται με μεγάλη ταχύτητα.

Τα ηλεκτρικά πατίνια έχουν γίνει δημοφιλής τρόπος μεταφοράς σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο. Μια από τις κύριες ανησυχίες σχετικά με τα ηλεκτρονικά σκούτερ είναι η ασφάλειά τους, καθώς οι αναβάτες συχνά μπλέκονται μέσα και έξω από την κυκλοφορία, θέτοντας σε κίνδυνο τους εαυτούς τους και τους άλλους. Αυτό αναδείχθηκε σε ένα πρόσφατο περιστατικό κατά το οποίο μια αστυνομική καταδίωξη οδήγησε στη σύλληψη ενός αναβάτη ηλεκτρονικού σκούτερ.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε μια πολυσύχναστη πόλη στην Αυστραλία, όπου ένας πεζός αστυνομικός παρατήρησε έναν αναβάτη e-scooter να κινείται με μεγάλη ταχύτητα. Ο αστυνομικός καταδίωξε αμέσως τον αναβάτη, κάνοντάς του σήμα να σταματήσει. Ωστόσο, ο αναβάτης αγνόησε τις εντολές του αστυνομικού και συνέχισε την πορεία του.

@9news The rider almost reached 100km/h 😵 #escooter #scooter #motorbike #dashcam #bodycam #cctv #roadrage #chase #police #news #9News ♬ original sound - 9News Australia

Ο αστυνομικός κάλεσε τότε ενισχύσεις και ακολούθησε καταδίωξη με τον αναβάτη να μπαινοβγαίνει στην κυκλοφορία και να παραβιάζει τα κόκκινα φανάρια. Η καταδίωξη συνεχίστηκε για αρκετά τετράγωνα, με τον αναβάτη τελικά να πέφτει κάτω, αφού αστυνομικός τον χτύπησε με την μοτοσυκλέτα του.

Ο άνδρας συνελήφθη και κατηγορήθηκε για μια σειρά από αδικήματα, συμπεριλαμβανομένης της απερίσκεπτης οδήγησης και της ανυπακοής σε αστυνομικούς. Τέθηκε υπό κράτηση και τώρα περιμένει τη δίκη του.

Το περιστατικό αναδεικνύει τους κινδύνους της απερίσκεπτης οδήγησης ηλεκτρονικού σκούτερ και τη σημασία των κανονισμών ασφαλείας. Τα ηλεκτρονικά σκούτερ είναι ένας σχετικά νέος τρόπος μεταφοράς και πολλές πόλεις εξακολουθούν να παλεύουν με το πώς να τα ρυθμίσουν αποτελεσματικά. Ορισμένες πόλεις έχουν εφαρμόσει αυστηρά μέτρα ασφαλείας, όπως όρια ταχύτητας και νόμους για την υποχρεωτική χρήση κράνους, ενώ άλλες τα έχουν απαγορεύσει εντελώς.