Δικηγόρος οικογένειας Καμπανού για τον δεύτερο κατηγορούμενο: «Το εξιλαστήριο θύμα για να βγουν από το κάδρο οι υπόλοιποι 11» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Δικηγόρος οικογένειας Καμπανού για τον δεύτερο κατηγορούμενο: «Το εξιλαστήριο θύμα για να βγουν από το κάδρο οι υπόλοιποι 11» (vid)
Αμφιβολίες προκάλεσε τόσο στην Εισαγγελέα όσο και στον δικηγόρο της οικογένειας Καμπανού, η απολογία του δεύτερου κατηγορούμενου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος επέφερε το μοιραίο χτύπημα στη μηριαία αρτηρία του Άλκη, προκαλώντας τον θάνατό του.

Για «εξιλαστήριο θύμα» ψάχνουν οι 11 από τους 12 κατηγορούμενους στην υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του 19χρονου, ο οποίος όπως και η Εισαγγελέας αμφισβήτησε την πιστότητα της κατάθεσης του δεύτερου κατηγορούμενου, ο οποίος χθες (27/4) υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι ήταν αυτός που μαχαίρωσε τον άτυχο νεαρό στο πόδι.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δικηγόρος Γιάννης Πουλτσίδης δήλωσε πως η ομολογία του κατηγορούμενου προκάλεσε αμφιβολίες, ωστόσο επισήμανε ότι περίμενε το σενάριο αυτό, μετά τις ιατροδικαστικές εκθέσεις των τεχνικών συμβούλων που προσπάθησαν να ανατρέψουν την έκθεση της κας Λήδας Κοβάτση, υποστηρίζοντας ότι τα τραύματα στο κεφάλι, στα οποία αναφέρεται η ιατροδικαστής, δεν έπαιξαν κανένα ρόλο στον θάνατο του Άλκη και ότι το καίριο χτύπημα που επέφερε τον θάνατο ήταν αυτό στη μηριαία αρτηρία.

«Αυτό δεν είναι επιστημονικά ανεκτό», τόνισε ο κ. Πουλτσίδης, διότι οι τεχνικοί σύμβουλοι δεν εξέτασαν την σορό του παιδιού, συνεπώς, σε ό,τι αφορά τον δεύτερο κατηγορούμενο, είναι το εξιλαστήριο θύμα που πήρε επάνω του όλη την ευθύνη, για να περιοριστεί, όπως είπε, «η συμμετοχική δράση των υπολοίπων έντεκα ως ένα συγκεκριμένο σημείο και να φύγουν από το πλαίσιο της φυσικής αυτουργίας» για την οποία κατηγορούνται.

«Ένας λοιπόν πήρε φαινομενικά όλη την ευθύνη πάνω του, ο οποίος προφανώς έχει φτάσει στο σημείο και προφανώς έχει χτυπήσει, γιατί ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είναι ο πρώτος που έφτασε στο σημείο και ο τελευταίος που αποχώρησε», δήλωσε ο κ. Πουλτσίδης, τονίζοντας πως με αυτή του την κίνηση «θέλουν να βγάλουν από το κάδρο όλα τα χτυπήματα που δέχτηκε ο Άλκης στο κεφάλι».

«Η ομολογία συνεπάγεται την πλήρη αλήθεια που δεν υπήρχε στο δικαστήριο, καθώς ο δεύτερος κατηγορούμενος ανακάλεσε όλα όσα είχε πει στην κυρία ανάκριση. Πήρε όλη την ευθύνη πάνω του, βυθίζοντας την έδρα στο σκοτάδι, ενώ ο ίδιος δεν κερδίζει τίποτα παρά μόνο μία ισόβια κάθειρξη», συνέχισε.

Και κατέληξε λέγοντας ο κ. Πουλτσίδης αναφερόμενος στους γονείς του Άλκη: «Μιλάμε για δύο γονείς μνημείο ηθικής αλλά, εάν κάποιοι έχουν παρεξηγήσει την ήπια στάση τους, αν τους θεωρούν χαζούς, κάνουν μεγάλο λάθος».