Εικόνες μέσα από το ανατριχιαστικό εγκαταλελειμμένο ναζιστικό υποβρύχιο που βρισκόταν στο βυθό για 41 χρόνια

Επιμέλεια: Newsroom
Εικόνες μέσα από το ανατριχιαστικό εγκαταλελειμμένο ναζιστικό υποβρύχιο που βρισκόταν στο βυθό για 41 χρόνια
Ανατριχιαστικές αναμνήσεις της φρίκης του πολέμου μοιράστηκε ένας εξερευνητής που έριξε μια ματιά στο εσωτερικό ενός παλιού ναζιστικού υποβρυχίου.

Ένας εξερευνητής επισκέφθηκε το εσωτερικό ενός ιστορικού ναυαγίου, ενός από τα φοβερά υποβρύχια του Χίτλερ.

Ο Exploring with Jake δημοσίευσε στο Facebook τις αξιοσημείωτες εικόνες από το εσωτερικό του παλιού υποβρυχίου 534, το οποίο πέρασε 41 χρόνια στο βυθό της θάλασσας, πριν ανασυρθεί από Δανούς «κυνηγούς θησαυρών» της εταιρείας Smit Tak στις 23 Αυγούστου 1993.

Βυθίστηκε από βρετανικά βομβαρδιστικά στις 5 Μαΐου 1945, με τρία από τα 52 μέλη του πληρώματος να πεθαίνουν και οι υπόλοιποι να διαφεύγουν από την καταπακτή τορπίλης αφού το πλοίο έφτασε στον πυθμένα του ωκεανού.

Το συγκεκριμένο υποβρύχιο πιστεύεται ότι είναι ένα από τα μόλις τέσσερα άθικτα υποβρύχια του πολέμου.

Στο Facebook είπε: «Το παλιό εγκαταλελειμμένο γερμανικό υποβρύχιο U-534 βρισκόταν στο βυθό της θάλασσας για σχεδόν 41 χρόνια, μέχρι που ανακαλύφθηκε σε βάθος 67 μέτρων το 1986 από έναν Δανό κυνηγό ναυαγίων, τον Aage Jensen.Λίγο αργότερα, η ομάδα των κυνηγών ναυαγίων ήρθε σε επαφή με τον Δανό εκατομμυριούχο των μέσων ενημέρωσης Karsten Ree, ο οποίος χρηματοδότησε την ανέλκυση του υποβρυχίου, καθώς οι φήμες για χρυσό των Ναζί προκάλεσαν έντονη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης. Τώρα, το ανατριχιαστικό λείψανο είναι μια υπενθύμιση του τρόμου που προκάλεσαν αυτά τα σκάφη στους Βρετανούς και συμμαχικούς ναυτικούς και της φρίκης του πολέμου που κάλυψε τον πλανήτη με νέους τρόπους».