Το Netflix θα επενδύσει 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε νοτιοκορεατικό περιεχόμενο

Επιμέλεια: Newsroom
Το Netflix θα επενδύσει 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε νοτιοκορεατικό περιεχόμενο
Κατά τα τελευταία χρόνια το νοτιοκορεατικό περιεχόμενο έχει κερδίσει το παγκόσμιο κοινό με πάνω από 60% των θεατών του Netflix.

Το Netflix θα επενδύσει 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε νοτιοκορεατικό περιεχόμενο εντός της επόμενης τετραετίας, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της κορυφαίας συνδρομητικής πλατφόρμας του κόσμου, Τεντ Σαράντος, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Γιουν Σουκ Γεόλ, στην Ουάσινγκτον.

Η Νότια Κορέα εδραίωσε τον ρόλο της ως παγκόσμια πολιτιστική υπερδύναμη τα τελευταία χρόνια χάρη-εν μέρει-στην τεράστια επιτυχία της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας

«Παράσιτα» και της σειράς του Netflix «Squid Game».

«Το Netflix με χαρά επιβεβαιώνει ότι θα επενδύσουμε 2,5 δισ δολάρια στην Κορέα, κάτι που θα περιλαμβάνει και τη δημιουργία κορεατικών σειρών, ταινιών και εκπομπών χωρίς σενάριο μέσα στην επόμενη τετραετία», ανέφερε ο Σαράντος σε Δελτίο Τύπου που δόθηκε σήμερα στο AFP.

«Το επενδυτικό σχέδιο είναι διπλάσιο από το συνολικό ποσό που το Netflix έχει επενδύσει στην κορεατική αγορά από τότε που ξεκίνησε η υπηρεσία στην Κορέα το 2016», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο Σαράντος, το Netflix έχει «μεγάλη εμπιστοσύνη» στη νοτιοκορετική βιομηχανία πολιτιστικού περιεχομένου ότι θα συνεχίσει να αφηγείται ωραίες ιστορίες, αναφέροντας παγκόσμιες επιτυχίες όπως το "The Glory" ("Δόξα") και το ριάλιτι σόου "Physical 100".

«Είναι απίστευτο ότι η αγάπη προς τις κορεατικές σειρές έχει οδηγήσει σε ένα ευρύτερο ενδιαφέρον για την Κορέα χάρη στις συνασπαστικές ιστορίες των Κορεατών δημιουργών. Οι ιστορίες τους βρίσκονται σήμερα στην καρδιά του παγκόσμιου πολιτιστικού πνεύματος των καιρών», σχολίασε ο Σαράντος.

Κατά τα τελευταία χρόνια το νοτιοκορεατικό περιεχόμενο έχει κερδίσει το παγκόσμιο κοινό με πάνω από 60% των θεατών του Netflix να έχουν παρακολουθήσει μια σειρά από την χώρα αυτή της Ανατολικής Ασίας μέσα στο 2022, όπως προκύπτει από στοιχεία της πλατφόρμας.

Το Netflix, το οποίο δαπάνησε πάνω από 750 εκατομμύρια δολάρια (678 εκατ ευρώ) για την ανάπτυξη νοτιοκορεατικού περιεχομένου από το 2015 ως το 2021, είχε στο παρελθόν ανακοινώσει ότι θα επέκτεινε το νοτιοκορεατικό περιεχόμενο των σειρών του χωρίς όμως να έχει αναφερθεί λεπτομερώς στο ύψος των επενδυτικών του σχεδίων.