Χάος στη Γαλλία: Διαδηλωτές εισέβαλαν σε κτίριο του Χρηματιστηρίου στο Παρίσι (vid)

Newsroom
Χάος στη Γαλλία: Διαδηλωτές εισέβαλαν σε κτίριο του Χρηματιστηρίου στο Παρίσι (vid)
Εξοργισμένοι διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο Euronext στην πρωτεύουσα της Γαλλίας με σημαίες και φωτοβολίδες.

Εκατοντάδες διαδηλωτές στη Γαλλία εισήλθαν για λίγο στα γραφεία ενός διαχειριστή χρηματιστηρίου την Πέμπτη στο Παρίσι, καθώς συνεχίστηκαν οι διαμαρτυρίες κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Περίπου 300 διαδηλωτές, ανεμίζοντας σημαίες και κρατώντας φωτοβολίδες, κατέλαβαν την Euronext, φωνάζοντας: «Είμαστε εδώ, είμαστε εδώ, ακόμη και αν ο Μακρόν δεν το θέλει, είμαστε εδώ».


Πρόκειται για ένα σύνθημα που έχει γίνει δημοφιλές καθώς τεράστια πλήθη έχουν συγκεντρωθεί στις ενίοτε βίαιες διαδηλώσεις και απεργίες που ξέσπασαν τον Ιανουάριο. Κάλεσαν επίσης τον κ. Μακρόν να παραιτηθεί, ένα άλλο γνωστό αίτημα.

Σε άλλο σημείο της γαλλικής πρωτεύουσας, ξύλινες παλέτες πυρπολήθηκαν καθώς οι απεργοί σιδηροδρομικοί πραγματοποίησαν ειρηνική διαδήλωση στον σιδηροδρομικό σταθμό Gare de Lyon, στο πλαίσιο της «ημέρας έκφρασης της οργής των σιδηροδρομικών».

Ο πρόεδρος Μακρόν αποδοκιμάστηκε καθώς επισκέφτηκε ένα σχολείο στη νότια γαλλική πόλη Γάγγη, στη δεύτερη δημόσια έξοδο του από την υπογραφή του νομοσχεδίου.

Οι διαδηλωτές που κρατήθηκαν μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από την αστυνομία φώναζαν συνθήματα κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος.