Χατζηδάκης: «Από τότε που γεννήθηκα αντιπαθώ τα μεγαλεία, τα πρώτα γράμματα που έγραψε ο γιος μου ήταν ΕΦΚΑ» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Χατζηδάκης: «Από τότε που γεννήθηκα αντιπαθώ τα μεγαλεία, τα πρώτα γράμματα που έγραψε ο γιος μου ήταν ΕΦΚΑ» (vid)
Ο Κωστής Χατζηδάκης μίλησε για την πολιτική αλλά και για την οικογένειά του.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» και της Ελεονώρας Μελέτη.

Αρχικά ο υπουργός μίλησε για το προφίλ των πολιτικών τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Οι πολιτικοί δεν πρέπει να κρύβουμε πτυχές της προσωπικότητά μας, όχι να τις προβάλουμε και να γίνουμε μαϊντανοί ή να γίνουμε διαφημιστικά προϊόντα, θα ήταν λάθος. Να βρούμε την σωστή ισορροπία. Βεβαίως η πολιτική, το έργο μας , οι τροπολογίες, αλλά από την άλλη πλευρά, είμαστε κι εμείς με την οικογένεια μας, με την διαδρομή μας και τον χαρακτήρα μας».

«Από τότε που γεννήθηκα αντιπαθώ τα μεγαλεία και τις κουστωδίες»

«Προσωπικά εγώ από τότε που γεννήθηκα αντιπαθώ τα μεγαλεία, τις κουστωδίες, τα φοβερά πρωτόκολλα κλπ.. Θυμάμαι, ήμουν νέος ευρωβουλευτής και πηγαίναμε σε βασιλικά παλάτια, και έλεγα στον εαυτό μου "πώς στο καλό ζουν εδώ πέρα και δεν παθαίνουν κατάθλιψη"...», συμπλήρωσε.

Για την επικοινωνία που έχει με τον κόσμο στη καθημερινότητά του σχολίασε: «Είναι κομμάτι της πολιτικής και έχει δύο πτυχές, το ένα κομμάτι "ναι μπράβο" τα έχει κάνει καλά, και το άλλο, είναι το άσχημο κομμάτι και οι διαμαρτυρίες και καμιά φορά και λεκτικές επιθέσεις. Το έχω υποστεί και στο κεφάλι μου. Πρέπει να τα αντιμετωπίζεις όλα με ψυχραιμία και αξιοπρέπεια. Η πολιτική είναι χώρος προσφοράς και πρέπει να κοιτάζεις να κάνεις το σωστό αυτό που πιστεύεις εσύ και ταυτόχρονα να ακούς την κριτική, όσο οξεία και να είναι».

«Έχω να πάω στην Μύκονο 20 χρόνια – Αν πήγαινα θα ήμουν αντικείμενο κριτικής»

Σε ερώτηση ποιες είναι οι θυσίες που έχει κάνει σε προσωπικό επίπεδο ο υπουργός ανέφερε: «Λέω καμιά φορά για τον εαυτό μου, ευτυχώς που δεν έχω πλούσια γούστα. Έχω να πάω στην Μύκονο είκοσι χρόνια τώρα, δεν μου λείπει, αλλά ξέρω την ίδια στιγμή, δεν έχω αυταπάτες ότι αν πήγαινα κάθε τρεις και λίγο θα ήμουν αντικείμενο σχολιασμού. Δεν μου λείπει. Αν έχω να επιλέξω ένα μέρος στην Ελλάδα θα επιλέξω την Κρήτη, γιατί εκεί γεννήθηκα και μεγάλωσα. Έχω απόλυτη επίγνωση ότι αν κάνεις υπερβολές, θα τις βρεις μπροστά σου».

«Τα πρώτα γράμματα που έγραψε ο γιος μου ήταν ΕΦΚΑ»

Μιλώντας, ωστόσο, για την οικογένειά του και για τον 5,5 ετών γιο του, ανέφερε πως ανάμεσα στις πρώτες λέξεις που έγραψε ο μικρός, ήταν και ο ΕΦΚΑ.

«Περνάμε από ένα κτίριο στην Κηφισίας, εκεί κοντά στο Χαλάνδρι όπου μένουμε και είναι του ΕΦΚΑ και πάντα λέει ο μικρός "μαμά, μπαμπά ο ΕΦΚΑ". Δεν θα το πιστέψετε, πριν από λίγο καιρό ζήτησε να γράψει, τώρα μαθαίνει τα πρώτα του γράμματα. Άρχισε να γράφει τα πρώτα του γράμματα. Έγραψε ΕΦΚΑ και αμέσως μετά έβαλε ένα Χ, γιατί ταλαιπωρεί τον μπαμπά. Πως το αντιλαμβάνεται, από αυτά που ακούει», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.