Γυναίκα ποδοπατήθηκε από άλογα κατά τη διάρκεια αγώνα σε ιππόδρομο (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Γυναίκα ποδοπατήθηκε από άλογα κατά τη διάρκεια αγώνα σε ιππόδρομο (vid)
Σοκαριστικά πλάνα δείχνουν τη στιγμή που μια γυναίκα καταπλακώθηκε από δύο άλογα κατά τη διάρκεια της κούρσας.

Το Grand National, ένα από τα πιο διάσημα ιπποδρομιακά γεγονότα στον κόσμο, αμαυρώθηκε από ένα σοκαριστικό περιστατικό. Πλάνα εμφανίστηκαν που δείχνουν τη στιγμή που μια γυναίκα καταπλακώθηκε από δύο άλογα κατά τη διάρκεια της κούρσας.

Το περιστατικό συνέβη στα τελευταία στάδια της κούρσας, καθώς τα άλογα πλησίαζαν στη γραμμή τερματισμού. Η γυναίκα, η οποία στεκόταν στην άκρη της πίστας, φαίνεται ότι προσπαθούσε να τραβήξει μια φωτογραφία των αλόγων καθώς αυτά έτρεχαν δίπλα της.

Ξαφνικά, δύο από τα άλογα συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα το ένα από αυτά να πέσει και να γλιστρήσει στην πίστα. Η γυναίκα βρέθηκε ανάμεσα στο πεσμένο άλογο και σε ένα άλλο άλογο που προσπαθούσε να πηδήξει πάνω του.

Τα πλάνα από το περιστατικό είναι σοκαριστικά και ανησυχητικά, με πολλούς ανθρώπους να εκφράζουν την οργή τους για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας που υπάρχουν για την αποφυγή τέτοιων ατυχημάτων. Το Grand National είναι γνωστό για τους υψηλούς κινδύνους και τον έντονο ανταγωνισμό του, αλλά πολλοί ζητούν τώρα να ληφθούν μεγαλύτερες προφυλάξεις για να διασφαλιστεί η ασφάλεια τόσο των αλόγων όσο και των θεατών.

Μετά το περιστατικό, η γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε κοντινό νοσοκομείο όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για τα τραύματά της. Αν και η κατάστασή της είναι προς το παρόν άγνωστη, πιστεύεται ότι υπέστη σοβαρά τραύματα ως αποτέλεσμα του περιστατικού.

Το περιστατικό προκάλεσε ευρεία συζήτηση σχετικά με την ασφάλεια των ιπποδρομιών και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να αποφευχθούν ατυχήματα όπως αυτό στο μέλλον. Πολλοί ζητούν αυστηρότερους κανονισμούς και περισσότερη εποπτεία για να διασφαλιστεί ότι το άθλημα διεξάγεται με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο.