Συγκλονίζει το μήνυμα της αδερφής του 7χρονου που σκοτώθηκε από φωτοβολίδα στην Ανάσταση (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
 Συγκλονίζει το μήνυμα της αδερφής του 7χρονου που σκοτώθηκε από φωτοβολίδα στην Ανάσταση (vid)
Η Γαρυφαλλιά και η οικογένειά της στη Δροσιά Χαλκίδας βίωσαν το 2011 με τον χειρότερο τρόπο αυτό το «έθιμο» με τα βεγγαλικά, τις κροτίδες και τις φωτοβολίδες.

Τρία παιδιά τραυματίστηκαν από βεγγαλικά σε Ρόδο, Σύμη, Αγκίστρι και τα δύο εξ αυτών ακρωτηριάστηκαν. Από ένα έθιμο που στοιχίζει. Από ένα έθιμο άκρως επικίνδυνο, κατά το οποίο κάθε χρόνο το Πάσχα, χάνουν μέλη του σώματός αρκετοί άνθρωποι. Ακόμα και την ίδια τους τη ζωή.

Η Γαρυφαλλιά και η οικογένειά της στη Δροσιά Χαλκίδας βίωσαν το 2011 με τον χειρότερο τρόπο αυτό το «έθιμο», όταν ένας ανεγκέφαλος πήγε στην εκκλησία για την Ανάσταση και έριξε ναυτική φωτοβολίδα. Αυτή πέτυχε τον 7χρονο Χρήστο, τον αδερφό της Γαρυφαλλιάς στο μάτι και μετά από λίγες ημέρες άφησε στο νοσοκομείο την τελευταία του πνοή.

Σε ένα συγκλονιστικό βίντεο που ανήρτησε η Γαρυφαλλιά στο TikTok κάλεσε όλους όσοι νιώθουν Ανάσταση μόνο αν δουν φώτα στον ουρανό και «μπαμ μπουμ» να μην πάνε στην εκκλησία.

@garufalia_

Σήμερα λοιπόν δεν είναι η μέρα που θα ανεβάσω τα βίντεο μας γιατί αν κάτι δεν το κάνω αυθόρμητα προτιμώ να μην το κάνω καθόλου , Αύριο είναι μεγάλη Παρασκευή και Για το δικό μου σπίτι δύσκολες μέρες αν μπορείς κάπου να δείξεις αυτό το βίντεο είναι αποτρέψεις κάποιον θα με κάνει πραγματικά χαρούμενη Καλή Ανάσταση σου εύχομαι !!

♬ πρωτότυπος ήχος - Γαρυφαλιά 'Σούτζιου'

«Το κάνω γιατί αν ένας άνθρωπος σκεφτεί με λογική ή σταματήσει αν το χέρι του κάνει πίσω θα είμαι περήφανη. Δεν το κάνω για μένα, γιατί το δικό μου κορμί το πόνεσα» λέει η νεαρή Γαρυφαλλιά.

Όπως λέει «Το 2011 έπαψα να έχω παιδική ηλικία και αυτό χάρη σε κάποιον που πήγε να κάνει Ανάσταση χωράς να σκεφτεί τους γύρω του. Απλά για να περάσει καλά αποφάσισε να απλώσει το χέρι και να πετάξει μια φωτοβολίδα που θα βρεθεί πάνω στον αδερφό μου, θα τον οδηγήσει στο νοσοκομείο και μετά από 5 ημέρες να φύγει από τη ζωή μας και να αφήσει πίσω αδέρφια και γονείς».

«Αν έχεις μια ανιψιά, έναν ανιψιό, ένα παιδί να κανονίζει με την παρέα του κάτι τέτοιο δείξτου αυτό το βίντεο. Μίλησε του ή τουλάχιστον προστάτευσέ τον γιατί είναι κρίμα μια άλλη οικογένεια να περάσει ό,τι και η δική μου. Εύχομαι να βάλουμε μυαλό όσοι χρειάζεται».