Τραυματισμοί παιδιών από βεγγαλικά μετά την Ανάσταση: Ακρωτηριασμοί και εγκαύματα (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Τραυματισμοί παιδιών από βεγγαλικά μετά την Ανάσταση: Ακρωτηριασμοί και εγκαύματα (vid)
Για ακόμη μια χρονιά δεν έλλειψαν οι τραυματισμοί ανθρώπων, κατά την διάρκεια του εορτασμού της Ανάστασης.

Δεν έλειψαν και φέτος οι τραυματισμοί παιδιών από βεγγαλικά κατά την διάρκεια των εορτασμών για την Ανάσταση. O θλιβερός απολογισμός ήταν τρία παιδιά από Ρόδο, Αγκίστρι και Σύμη , τα οποία τραυματίστηκαν βαριά από κροτίδες το βράδυ της Ανάστασης.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στο Νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία» διακομίστηκε λίγο μετά την Ανάσταση ένα αγόρι 14 ετών από το Αγκίστρι. με πολλαπλά εγκαύματα από κροτίδα και ακρωτηριασμό δακτύλων του αριστερού άνω άκρου και τραυματισμό του δεξιού άνω άκρου. Ο 14χρονος χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται στην πλαστική χειρουργική του νοσοκομείου. Το χειρουργείο πήγε καλά και το παιδί είναι κατά τα άλλα καλά στην υγεία του.

Στο Νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία» μεταφέρθηκε επίσης τα ξημερώματα μετά από αεροδιακομιδή και ένα 13χρονο αγόρι από τη Σύμη, το οποίο υπέστη μερικό ακρωτηριασμό δαχτύλων στο δεξί χέρι και τραύμα στο πρόσωπο εξαιτίας κροτίδας.

Επίσης με εγκαύματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου χθες το βράδυ ένα 7χρονο κορίτσι, που τραυματίστηκε από βεγγαλικό στο χωριό Μαλώνα.

Τέσσερις τραυματίες από βεγγαλικά στο Λεωνίδιο Αρκαδίας

Σοβαρό ατύχημα με βεγγαλικά λίγο μετά την Ανάσταση σημειώθηκε και στο Λεωνίδιο Αρκαδίας. Τέσσερις νεαροί άνδρες τραυματίστηκαν στην προσπάθεια τους να πυροδοτήσουν βεγγαλικά στην ενορία του Αγίου Βασίλειου Λεωνιδίου.

Μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου για τις πρώτες βοήθειες. Οι δυο από αυτούς διακομίστηκαν στην Τρίπολη αφού φέρουν εγκαύματα στα χέρια και το στήθος.

Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδιες ρουκέτες στη Χίο

Τέλος όπως αναφέρει η αστυνομία χθες στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου εντόπισαν κρυμμένες σε ρέμα στην ευρύτερη περιοχή του Βροντάδου στη Χίο, συνολικά 479 αυτοσχέδιες ρουκέτες.

Οι ρουκέτες κατασχέθηκαν, ενώ για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.