Ο στρατιώτης που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν ήταν πεπεισμένος ότι θα πέθαινε στην αποστολή

Ο στρατιώτης που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν ήταν πεπεισμένος ότι θα πέθαινε στην αποστολή
Ο «Navy SEAL» που πυροβόλησε τον Οσάμα μπιν Λάντεν δήλωσε ότι ήταν πεπεισμένος ότι θα πέθαινε στην αποστολή για την εξουδετέρωση του ηγέτη των τρομοκρατών.

Ο Rob O'Neill συμμετείχε στην επιχείρηση Neptune Spear, κατά την οποία η επίλεκτη ομάδα Seal Team Six των ΗΠΑ εντόπισε και σκότωσε με επιτυχία τον ιδρυτή και πρώτο ηγέτη της ισλαμιστικής μαχητικής οργάνωσης Αλ Κάιντα.

Ο Μπιν Λάντεν πυροβολήθηκε θανάσιμα στο συγκρότημά του στην πόλη Αμποταμπάντ του Πακιστάν στις 2 Μαΐου 2011. Ο Ο'Νιλ έχει μιλήσει αρκετές φορές για την «αποστολή εκτέλεσης» του Μπιν Λάντεν και είχε παραδεχτεί στο παρελθόν ότι είχε νιώσει συναισθηματικές επιπτώσεις λόγω του γεγονότος.

Παραδέχτηκε όμως επίσης ότι δεν πίστευε ότι θα βγει ζωντανός από αυτό. Ο 46χρονος δήλωσε στο Full Send Podcast: «Στην πραγματικότητα αποκαλούσαμε τους εαυτούς μας "ταξιαρχία των μαρτύρων". Ξέραμε ότι θα πεθάνουμε. Θα μας πυροβολούσαν κατά την είσοδο, θα δίναμε άμεση μάχη όταν φτάναμε εκεί. Θα ξεμείναμε από καύσιμα και θα τελειώναμε τη σύντομη ζωή μας σε μια πακιστανική φυλακή».

Σέ μια άλλη παλαιότερη συνέντευξη που είχε δώσει, είχε δηλώσει συγκεκριμένα: «Είχα έναν τύπο που μου είπε: "Αν πρόκειται να πεθάνουμε, πρέπει να ξέρω γιατί θα πάμε', κάτι που είναι δίκαιο. Δεν ήξερα τι να πω... Του απάντησα όμως ότι δεν κυνηγάμε τον Μπιν Λάντεν για τη φήμη ή για τα χρήματα. Κυνηγάμε τον Οσάμα μπιν Λάντεν για τη μόνη μητέρα που άφησε τα παιδιά της στο δημοτικό σχολείο μια Τρίτη και 45 λεπτά αργότερα πήδηξε στον θάνατο από έναν ουρανοξύστη, επειδή αυτή η καλύτερη εναλλακτική λύση από ό,τι συνέβαινε μέσα στους 2000 βαθμούς Φαρενάιτ. Και η τελευταία χειρονομία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ήταν να κρατάει τη φούστα της κάτω καθώς αυτοκτονούσε».