Στη Νιγηρία βρίσκεται το «Δάσος του Τρόμου» όπου αμέτρητοι άνθρωποι εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς

Επιμέλεια: Newsroom
Στη Νιγηρία βρίσκεται το «Δάσος του Τρόμου» όπου αμέτρητοι άνθρωποι εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς
Η Νιγηρία είχε κάποτε ένα ανατριχιαστικό «Δάσος του Τρόμου» όπου η αστυνομία βρήκε «αποσυντεθειμένα πτώματα, σκελετούς και κρανία», που πιστεύεται ότι ήταν θύματα απαγωγών και τελετουργικών θυσιών.

Το «Δάσος του Τρόμου» στο Ιμπαντάν - γνωστό και ως το «Σπίτι του Τρόμου» στο Ιμπαντάν - ήταν ένα ετοιμόρροπο κτίριο που πιστεύεται ότι χρησιμοποιούνταν για απαγωγές, δολοφονίες και τελετουργικές θυσίες, το οποίο βρισκόταν στο δάσος Soka στο Ιμπαντάν, στην πολιτεία Oyo της Νιγηρίας.

Ανακαλύφθηκε τον Μάρτιο του 2014, όταν μια ομάδα οδηγών ταξί με μοτοσικλέτα πήγε να αναζητήσει έναν συνάδελφό της που είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς.

Η αστυνομία ερεύνησε το εγκαταλελειμμένο κτίριο για να βρει σκελετούς, πτώματα σε αποσύνθεση, κρανία, οστά και αιματοβαμμένα πατώματα, μαζί με ανθρώπους αλυσοδεμένους με σίδερα στα πόδια. Τότε, η εκπρόσωπος της αστυνομίας Olabisi Ilobanafor δήλωσε στο AFP: «Όταν φτάσαμε στο εγκαταλελειμμένο κτίριο στην κοινότητα Soka του Ibadan χθες (Σάββατο), είδαμε αποσυντεθειμένα πτώματα, σκελετούς και κρανία στο κτίριο και στους γύρω θάμνους. Περίπου επτά υποσιτισμένα ανθρώπινα όντα που έμοιαζαν με ζωντανούς σκελετούς διασώθηκαν επίσης στους θάμνους γύρω από το κτίριο».

Ο Ilobanafor δήλωσε ότι οι οδηγοί ταξί είχαν πέσει πάνω στη φρίκη μετά από καταγγελία στην αστυνομία για την εξαφάνιση συναδέλφων τους υπό ύποπτες συνθήκες.

«Δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο στο Ibadan ή στην πολιτεία [Oyo]", πρόσθεσε. «Η αστυνομία θα διερευνήσει αυτό το έγκλημα σε όλες του τις διακλαδώσεις».

Η αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα στον τόπο του εγκλήματος, μεταξύ των οποίων πέντε φρουρούς ασφαλείας που φέρονται να είχαν όπλα όπως πιστόλια, τόξα και βέλη, με τον κυβερνήτη της πολιτείας Όγιο, Abiola Ajimobi, να δηλώνει αργότερα στους ντόπιους ότι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν.

Σύμφωνα με την νιγηριανή εφημερίδα The Nation, τα θύματα που διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο κρατικό νοσοκομείο για "ιατρική περίθαλψη", αργότερα επανενώθηκαν με τις οικογένειές τους.

Ένας εργαζόμενος του νοσοκομείου δήλωσε στο δημοσίευμα ότι ορισμένα από τα θύματα έπασχαν για χρόνια από ψυχική διαταραχή και παραπέμφθηκαν στο ψυχιατρικό νοσοκομείο για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.