Ισόβια στον «σαμουράι» της Νέας Ερυθραίας: Σκότωσε υπάλληλο εταιρείας φυσικού αερίου

Επιμέλεια: Newsroom
 Ισόβια στον «σαμουράι» της Νέας Ερυθραίας: Σκότωσε υπάλληλο εταιρείας φυσικού αερίου
Δικαστές και ένορκοι έκριναν ένοχο τον κατηγορούμενο χωρίς να του αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό για τη δολοφονία, ενώ 13 χρόνια επιβλήθηκαν για την απόπειρα δολοφονίας.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη και 13 χρόνια τον 41χρονο επονομαζόμενο «σαμουράι» της Νέας Ερυθραίας, ο οποίος το 2021 είχε πυροβολήσει και σκοτώσει υπάλληλο εταιρίας φυσικού αερίου και αποπειράθηκε να αφαιρέσει τη ζωή ακόμη ενός ατόμου.

Δικαστές και ένορκοι έκριναν ένοχο τον κατηγορούμενο χωρίς να του αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό για τη δολοφονία, ενώ 13 χρόνια επιβλήθηκαν για την απόπειρα δολοφονίας. Ακόμη, στον 41χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών καθώς και πρόστιμο 900 ευρώ για κατοχή ναρκωτικών, κ.ά.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν μπορούσε να διαχειριστεί τη φασαρία που έκαναν οι εργάτες. «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Η φυλακή ήταν μονόδρομος για μένα. Θα βγω ένας καλός πολίτης όταν εκτίσω την ποινή μου και σας ευχαριστώ για αυτή την ευκαιρία» είπε, μετά την ανακοίνωση της ποινής.