Ανήλικοι για το bullying στον συμμαθητή τους στο Αρσάκειο: «Τον λέγαμε μπούλη, κεφτεδάκι, γουρουνάκι»

Επιμέλεια: Newsroom
Ανήλικοι για το bullying στον συμμαθητή τους στο Αρσάκειο: «Τον λέγαμε μπούλη, κεφτεδάκι, γουρουνάκι»
Όλο και περισσότερες λεπτομέρειες βγαίνουν στην επιφάνεια από το bullying που έκαναν οι ανήλικοι στον συμμαθητή τους στο Αρσάκειο.

Νέα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια στην υπόθεση bullying που σημειώθηκε σε βάρος μαθητή στο ιδιωτικό σχολείο Αρσάκειο. Το θέμα πήρε διαστάσεις αφού αποκαλύφθηκε ότι οι συμμαθητές του ανήλικου τού έδεσαν με πετονιά τον λαιμό σε σχολική αίθουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι εμπλεκόμενοι μαθητές -στην κατάθεσή τους στα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων- χαρακτηρίζουν με κυνικά λόγια τις βασανιστικές συμπεριφορές τους ως «πλάκα».

Παραδέχθηκαν, μάλιστα, ότι τον είχαν παρενοχλήσει λεκτικά στο παρελθόν, ενώ αναφέρουν ότι ο 15χρονος είχε πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού και από άλλα παιδιά του σχολείου.

«Τον λέγαμε μπούλη, κεφτεδάκι, γουρουνάκι δεν τον πειράζαμε μόνο εμείς, αλλά τον κορόιδευαν και άλλοι από το σχολείο, τον πειράζαμε και έτσι για πλάκα αποφασίσαμε να τον δέσουμε. Πέσαμε πάνω του πέντε, έξι παιδιά, τον δέσαμε με την πετονιά αλλά ξέφυγε για λίγο η κατάσταση», ανέφεραν, μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή τους.

Οι εμπλεκόμενοι μαθητές θα βρεθούν τη Μεγάλη Τρίτη (11/4) ενώπιον του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου, στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγει το ιδιωτικό σχολείο μετά και το σοβαρό περιστατικό.