Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε στην ΑΣΟΕΕ

Επιμέλεια: Newsroom
Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε στην ΑΣΟΕΕ
Ο αστυνομικός, που φέρεται να πυροβόλησε στον αέρα έξω από το κτήριο της ΑΣΟΕΕ κατά τη διάρκεια επεισοδίων, αφέθηκε ελεύθερος.

Ελεύθερος αφέθηκε ο αστυνομικός λίγη ώρα μετά τη σύλληψή του, μετά από εντολή του εισαγγελέα. Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι της Τετάρτης σημειώθηκαν επεισόδια όταν ομάδα ατόμων εξήλθε από την ΑΣΟΕΕ και έβαλε φωτιά σε κάδους.

Ο αστυνομικός πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα για εκφοβισμό στη διάρκεια επεισοδίου επί της οδού Πατησίων όταν ομάδα αγνώστων επιτέθηκαν στο περιπολικό.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Σήμερα, Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, και περί ώρα 12:10 ομάδα περίπου 35 ατόμων εξήλθε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έθεσαν φωτιά σε κάδους, τους οποίους μαζί με άλλα αντικείμενα χρησιμοποιούσαν ως οδόφραγμα.

Περί ώρα 12:30 και ενώ είχε δοθεί σαφής εντολή από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών από το σημείο, όχημα της Άμεσης Δράσης με πλήρωμα τρεις αστυνομικούς, δέχθηκε από τα ανωτέρω άτομα απρόκλητη επίθεση με πέτρες, καδρόνια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο όχημα.

Δύο από τους αστυνομικούς απομακρύνθηκαν άμεσα από το όχημα, ωστόσο ο τρίτος εγκλωβίστηκε και έκανε χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού ρίχνοντας στον αέρα.

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ παράλληλα εξετάζεται η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών»