Θ. Παπακωνσταντίνου: «Έχει συσσωρευτεί θυμός και οργή για όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Θ. Παπακωνσταντίνου: «Έχει συσσωρευτεί θυμός και οργή για όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια» (vid)
O Θανάσης Παπακωνσταντίνου μίλησε σχετικά με τη συμμετοχή του στη μεγάλη συναυλία της Θεσσαλονίκης για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού.

Για τη μεγάλη συναυλία που έγινε την περασμένη Κυριακή(02/04) στην Πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη για το νερό, μίλησε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου.

«Είναι από τις μεγαλύτερες συναυλίες που έχω εμφανιστεί και εγώ. Τα αιτήματα του κόσμου διαπερνούσαν τους κομματικούς σχηματισμούς. Υπήρχαν πολλές ομάδες. Υπήρχαν και άνθρωποι που ήταν ακομμάτιστοι. Το βασικό ήταν ότι υπήρχαν πολλοί νεολαίοι», είπε αρχικά ο γνωστός τραγουδιστής για τη συμμετοχή του στη συναυλία που διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ και πρόσθεσε: «Έχει συσσωρευτεί θυμός και οργή για πολλά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια. Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι πέρα από τα τραγούδια, αρκετός κόσμος έρχεται για να νοιώσει τη συντροφικότητα και αλληλεγγύη».

Στη συνέχεια, μιλώντας στο Kontra, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, είπε: «Αυτό που προσπαθούν όλες οι δομές εξουσίας είναι να νοιώθει τον καθέναν από μας φοβισμένος και άβουλος. Αυτή την πίεση θέλουν να την αποτινάξουν από πάνω τους. Θέλουν να αισθανθούν ότι δεν είναι μόνοι τους στη ζωή».

Καταλήγοντας είπε: «Η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νερού είναι μια παλιά υπόθεση, έκαναν και στο παρελθόν στη Θεσσαλονίκη. Ο αγώνας για το νερό είναι ένα από τα τελευταία οχυρά που μας έχουν απομείνει. Το νερό είναι ζήτημα ζωής για όλους μας».