Καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό 11χρονου από τον πατέρα του με κοντάρι: «Θα σε αφήσω χωρίς πόδια»

Επιμέλεια: Newsroom
Καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό 11χρονου από τον πατέρα του με κοντάρι: «Θα σε αφήσω χωρίς πόδια»
Ο πατέρας έκανε και μήνυση στην γυναίκα επειδή τον κατήγγειλε και διεκδικούσε για την τιμή και την υπόληψή του ένα ποσό που ξεπερνούσε τις 150.000 ευρώ.

Ένα αδιανόητο περιστατικό συνέβη στον Βόλο, σύμφωνα με την καταγγελία μιας γυναίκας, η οποία ανέφερε πως είδε έναν γείτονά της να δέρνει άγρια το παιδί του.

Σύμφωνα με το gegonotanews.gr, η γυναίκα είδε με τα μάτια της από το παράθυρό της, έναν πατέρα να χτυπά αλύπητα το παιδί του.

Εκείνος απειλούσε πως θα «λιώσει» τον 11χρονο γιό του και παιδί σφάδαζε από τα βάναυσα χτυπήματα με ένα κοντάρι. Η αποτρόπαια πράξη του πατέρα δεν εκδηλώθηκε ούτε στο υπόγειο του σπιτιού, ούτε μέσα σε κάποιο δωμάτιο όπου κανείς δεν θα άκουγε τις κραυγές του παιδιού, αλλά στο μπαλκόνι. Οι περαστικοί σταμάτησαν και άκουγαν το παιδί να εκλιπαρεί τον πατέρα του να σταματήσει, ενώ η γειτόνισσα αποφάσισε να καλέσει την αστυνομία.

Μέχρι να εμφανιστεί το περιπολικό , το παιδί είχε τρέξει στην αυλή και ρωτούσε τρομαγμένο τον πατέρα του που το ακολούθησε εάν «θα συνεχίσει να το δέρνει». «Θα σε αφήσω χωρίς πόδια» ήταν η απάντηση , μπροστά σε περαστικούς και γείτονες που δεν έφευγαν μπροστά από το σπίτι, αλλά δεν έκαναν και καμία κίνηση για να προστατέψουν το ανήλικο. Όλα όσα έζησε το παιδί στα χέρια του πατέρα του περιγράφονται στη δικογραφία, όπου κατηγορούμενος δεν είναι ο πατέρας, αλλά η γειτόνισσα…

Ο πατέρας ενημερώθηκε για το πρόσωπο που κάλεσε την αστυνομία για να σωθεί το παιδί από τα χέρια του και κατέθεσε εναντίον της γειτόνισσάς του μήνυση και αγωγή.

Στο μεταξύ, η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Βόλου που ενημερώθηκε πως ένα παιδί χτυπήθηκε με ραβδί , εμφανίστηκε στο σπίτι του κακοποιητή για κοινωνικό έλεγχο, ένα μήνα μετά το περιστατικό όταν πλέον από το σώμα του παιδιού είχαν εξαφανιστεί οι μώλωπες, σύμφωνα τα στοιχεία στη δικογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται σύντομα να εκδικαστεί η μήνυση, ενώ ο δικαστής που εκδίκασε την αγωγή του πατέρα την απέρριψε και πίστεψε πως το παιδί είχε κακοποιηθεί με βαναυσότητα από τον γονέα του, ο οποίος διεκδικούσε για την τιμή και την υπόληψή του ένα ποσό που ξεπερνούσε τις 150.000 ευρώ.

Η γυναίκα που προχώρησε στην καταγγελία, παρότι αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα συρόμενη στα δικαστήρια , δεν έκανε «πίσω» ούτε για ένα λεπτό. Δεν απέσυρε ποτέ την καταγγελία της.