Ζαχαράκη: «Ο μισθός υφυπουργού είναι κάτω από 3.000 ευρώ, κάποιος με πτυχία στην κανονική αγορά θα μπορούσε να βγάλει περισσότερα» (vid)

Ζαχαράκη: «Ο μισθός υφυπουργού είναι κάτω από 3.000 ευρώ, κάποιος με πτυχία στην κανονική αγορά θα μπορούσε να βγάλει περισσότερα» (vid)
Η ίδια ξεκαθάρισε πως τα προνόμια που έχουν οι πολιτικοί είναι πολλά.

Η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, μίλησε στην εκπομπή «Καλύτερα αργά» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα προνόμια που έχουν οι πολιτικοί.

«Εάν κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν ισχυρές βάσεις, μπορούν να "τρελαθούν", να επηρεαστούν από τα προνόμια. Δεν έχω δει πολλούς να επηρεάζονται, γιατί η γενιά μας είναι πολύ "χτυπημένη". Τα τελευταία 15 χρόνια ζούμε ένα τσουνάμι κρίσεων, προσωπικών, οικονομικών, κοινωνικών. Δε μπορούμε να επηρεαστούμε», δηλώνει Σοφία Ζαχαράκη.

«Δεν σου είπα να γίνεις το κοριτσάκι με τα σπίρτα, ο πιο ταπεινός άνθρωπος του κόσμου. Εκ των πραγμάτων υπηρετείς έναν ρόλο αλλά από την άλλη πρέπει να καταλάβεις ότι όλα αυτά είναι τρομερά εφήμερα», τόνισε η υφυπουργός Τουρισμού.

«Αν εγώ απόψε πω κάτι εντελώς λανθασμένο, που αδικεί και τη συνολική προσπάθεια του κόμματος, την επόμενη μέρα όλα αυτά έχουν φύγει. Είναι κάποια εξωτερικά χαρακτηριστικά που διευκολύνουν την καθημερινότητά σου. Δε χρειάζεται, για παράδειγμα, που πήγα χθες για 6 ώρες στη Λαμία να οδηγήσω εγώ, με πήγαν και γύρισα στην Αθήνα το βράδυ», ανέφερε στη συνέχεια η Σοφία Ζαχαράκη.

«Όλα αυτά πρέπει να καταλάβουμε ότι μας διευκολύνουν, έτσι ώστε να παράγουμε έργο. Την επόμενη μέρα τα έχουμε χάσει», επισημαίνει.

«Ο μισθός ενός Υφυπουργού είναι κάτω από 3.000 ευρώ περίπου», απάντησε ερωτώμενη για τα χρήματα με τα οποία αμείβεται ένας υφυπουργός.

«Ένας άνθρωπος με πτυχία θα μπορούσε φαντάζομαι στην κανονική αγορά να βγάλει περισσότερα χρήματα», της είπε η Αθηναϊς Νέγκα».

«Πολλά περισσότερα. Εμείς όταν πηγαίνουμε σε ένα ταξίδι είναι πληρωμένες οι διαμονές, εγώ έχω επιλέξει να μη μου πληρώνει το Υπουργείο το τηλέφωνο, το πληρώνω μόνη μου. Και εννοείται ότι έχεις το αυτοκίνητο, που σε πηγαίνει στις επαγγελματικής φύσεως υποχρεώσεις, όχι όμως στις προσωπικές προφανώς», ξεκαθάρισε η υφυπουργός Τουρισμού.

«Θα έλεγες ότι όλο αυτό επιτρέπει μία άνεση. Και στα ταξίδια σου, αν θέλεις έχεις την αποζημίωσή σου, για να έχεις τα γεύματα, τη διαμονή σου και τα λοιπά. Δεν επιδιώκω να γίνω πλούσια, δε μετρούν για μένα και τόσο τα λεφτά, έχω πολύ κακή σχέση μαζί τους», τόνισε.