Έρευνα αποκαλύπτει πως το πορνό κάνει κακό στην ψυχική υγεία των ανδρών: Τι τους μπερδεύει

Έρευνα αποκαλύπτει πως το πορνό κάνει κακό στην ψυχική υγεία των ανδρών: Τι τους μπερδεύει
Το πορνό κάνει το 30 τοις εκατό των ανδρών να αισθάνονται «σύγχυση» σχετικά με τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, σύμφωνα με μελέτη.

Μια νέα έρευνα αποκάλυψε ότι περισσότεροι από το 30% των ανδρών αισθάνονται σύγχυση σχετικά με τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις μετά την παρακολούθηση πορνό.

Συγκεκριμένα, η «έρευνα σύγχρονης αγάπης» όπως ονομάστηκε και διεξήχθη από το GQ , πραγματοποιήθηκε σε 604 άνδρες ηλικίας μεταξύ 16 και 44 ετών.

Διαπιστώθηκε ότι από τους ερωτηθέντες που παρακολουθούσαν πορνό, περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς διαπίστωσαν ότι επηρέαζε την ψυχική τους υγεία και τη συναισθηματική τους ευεξία, σύμφωνα με το independent.co.uk.

Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από τους μισούς (54%) δήλωσαν ότι η παρακολούθηση πορνό τους έκανε να αισθάνονται αυτοπεποίθηση για το σώμα τους, ενώ το 42% είπε ότι βλέποντάς το άφησε αισθήματα ενοχής ή απέχθειας για τον εαυτό τους.

Από τους άνδρες που ερωτήθηκαν, το 43% είπε ότι έχει παρακολουθήσει πορνό με τη σύντροφό του και το 25% το παρακολουθεί τακτικά.

70% των ανδρών έχουν πει ψέματα για τον εαυτό τους

Σε άλλο σημείο της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι το 70% των ανδρών έχουν πει ψέματα για τον εαυτό τους σε εφαρμογές γνωριμιών. Μεταξύ αυτών που έχουν πει ψέματα, το 36 % άλλαξε τις φωτογραφίες του , ενώ το 35 % εκατό είπαν ψέματα για την ηλικία τους.

Το 27% των ανδρών έχουν πει ψέματα και για το ύψος τους στην προσπάθειά τους να γνωρίσουν κάποια γυναίκα μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι το 21% των ανδρών σε μονογαμικές σχέσεις εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούν εφαρμογές γνωριμιών.

Τι θέση έχει το σεξ στην ζωή τους

Μια από τις ερωτήσεις είχε να κάνει με την προτεραιότητα που δίνουν οι άνδρες στο σεξ, αλλά και τις σχέσεις στη ζωή τους. Σχεδόν οι μισοί από τους άνδρες, το 47%, δήλωσαν ότι μπορούν να είναι ευτυχισμένοι σε μια σχέση με ελάχιστο έως καθόλου σεξ.

Αυτό αντανακλά και τις γενικές προτεραιότητές τους, τονίζει η μελέτη, με το 35 % των ανδρών να δίνουν προτεραιότητα στο να περνούν χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά τους.

Το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων είπε ότι η άσκηση και το να βγάλουν χρήματα ήταν προτεραιότητα, ενώ το σεξ και το ρομάντζο ήταν μόνο προτεραιότητα για το 12% των ατόμων.

Η έρευνα της GQ διενεργήθηκε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2023 με μια σειρά ερωτήσεων, πολλαπλών επιλογών και γραπτών ερωτήσεων σε 604 άτομα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.