Μεταμόσχευση Μαλλιών: Τα 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε

Newsroom
Μεταμόσχευση Μαλλιών: Τα 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε
Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορεί να γίνει μία μεταμόσχευση.

«Οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών που γίνονται σήμερα είναι λιγότερο επεμβατικές και έχουν πιο φυσικό αποτέλεσμα. Υπάρχουν όμως πέντε βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κάποιος πριν προχωρήσει στην επέμβαση» μας αναφέρει ο Dr. Καραλέξης.

Ο Δερματολόγος Dr. Καραλέξης Απόστολος διεύθυνε για πολλά χρόνια τη Δερματολογική κλινική στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και έχει εμπειρία πάνω από 20 έτη στην μεταμόσχευση μαλλιών.

Είναι μέλος της international Society of Hair Restoration Surgery(ISHRS) και μετεκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ στις παθήσεις των μαλλιών και στην μεταμόσχευση μαλλιών. Διευθύνει την κλινική Derma Hair Clinic.

Μεταμόσχευση Μαλλιών & 2 Τεχνικές - Ποια είναι καλύτερη;

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορεί να γίνει μία μεταμόσχευση.

Η πρώτη τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών ονομάζεται FUT ή αλλιώς strip.
Με αυτή την τεχνική αφαιρείται μια λωρίδα δέρματος που φέρει τριχοθυλάκια απο το πίσω μέρος του κεφαλιού (δότρια χώρα). Κατόπιν γίνεται η επεξεργασία και ο διαχωρισμός των τριχοθυλακίων. Στη δότρια περιοχή του τριχωτού από όπου αφαιρέθηκαν τα τριχοθυλάκια τοποθετούνται ράμματα, τα οποία αφαιρούνται μετά 10 ημέρες, αφήνοντας τελικά τη δότρια περιοχή να επουλωθεί με μια μικρή ουλή που φαίνεται σας γραμμή.

Η δεύτερη τεχνική ονομάζεται FUE. Είναι πιο νέα και εξελιγμένη μέθοδος, δεν απαιτούνται ράμματα στη δότρια περιοχή και επουλώνει πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με την FUT. Ο γιατρός και η ομάδα του θα απομονώσει τα τριχοθυλάκια και θα αφαιρέσει τα καλύτερα προσεκτικά με λαβίδα και θα τοποθετηθούν σε σταθερό ειδικό διάλυμα μέχρι να είναι έτοιμα για την εμφύτευση.

Η τεχνική FUE είναι λιγότερο επεμβατική. Ο ασθενής επανέρχεται πιο γρήγορα στις δραστηριότητές του σε σχέση με τις μεταμοσχεύσεις μαλλιών FUT και για αυτό χρησιμοποιείται και από τους περισσότερους γιατρούς διεθνώς.

Είστε κατάλληλος για μεταμόσχευση μαλλιών;

Η μεταμόσχευση μαλλιών δεν είναι…… για όλους. Ο γιατρός θα πρέπει να σας εξετάσει , να γίνει διάγνωση του προβλήματος, να μάθει για την γενική υγεία σας, την ηλικία σας και έπειτα θα αποφασίσει αν η επέμβαση είναι κατάλληλη για εσάς ή αν το πρόβλημα που έχετε μπορεί να αντιμετωπιστεί με κάποιον άλλο τρόπο.

Υπάρχει θεραπεία για την τριχόπτωση εκτός από την χειρουργική επέμβαση;

Κάθε ασθενής είναι μοναδικός και το ίδιο είναι και η θεραπεία για την αποκατάσταση των μαλλιών του. Καμία θεραπεία δεν είναι κατάλληλη για όλους.

Θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν έμπειρο δερματολόγο, ο οποίος θα σας συμβουλέψει για το ποια από τις ενδεικνυόμενες θεραπείες είναι η καλύτερη για εσάς.
Πάντως σε ασθενείς με πρώιμη τριχόπτωση, η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να επιβραδύνει ή ακόμα και να αναστρέψει την αραίωση.

Επιπρόσθετα, οι ασθενείς που έχουν έντονη αραίωση θα ωφεληθούν περισσότερο εάν η μεταμόσχευση μαλλιών τους συνδυαστεί με τη σωστή δερματολογική θεραπεία.

Πώς να επιλέξετε τη σωστή κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών;

Η επιλογή του γιατρού είναι δική σας, όμως προτού δεσμευτείτε για οποιαδήποτε διαδικασία πρέπει να γνωρίζετε ότι ένας σωστός γιατρός ακολουθεί κάποια συγκεκριμένα αυστηρά πρότυπα και είναι αναγνωρισμένος από τον παγκόσμιο οργανισμό μεταμόσχευσης μαλλιών ISHRS. Στη συνέχεια προγραμματίστε ένα ραντεβού για μια ενημέρωση. Να είστε προσεκτικοί όταν λαμβάνετε ενημέρωση από μη ιατρούς. Μόνο ένας γιατρός και κατά προτίμηση Δερματολόγος, μπορεί να αξιολογήσει την περίπτωσή σας και να προτείνει την κατάλληλη στρατηγική για την μεταμόσχευση των μαλλιών σας.

Οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών έχουν παρενέργειες;

Οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών συνήθως δεν προκαλούν παρενέργειες. Υπάρχει ωστόσο μία μικρή περίπτωση να εμφανίσετε ένα ήπιο πρήξιμο στο τριχωτό της κεφαλής για μερικές ημέρες. Ένας ήπιος πονοκέφαλος την ίδια ημέρα της επέμβασης και μία ευαισθησία στο τριχωτό υποχωρούν άμεσα με τη χρήση παυσίπονων. Σίγουρα θα σας έχουν δοθεί οδηγίες τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσετε κατά γράμμα. Επικοινωνήστε άμεσα με το ιατρείο σε περίπτωση τυχόν απορίας.

Πόσο κοστίζει η επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών;

Η μεταμόσχευση μαλλιών δεν έχει καθορισμένο κόστος, γιατί είναι μία εξατομικευμένη επέμβαση. Το κόστος της διαδικασίας θα εξαρτηθεί επίσης από την κλινική που θα επιλέξετε, τον τύπο μεταμόσχευσης μαλλιών που θα υποβληθείτε (FUE ή FUT), και πόσα μοσχεύματα θα χρειαστείτε.

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μία επέμβαση με πολύ καλά και φυσικά αποτελέσματα η οποία μπορεί να σας βελτιώσει την ψυχολογία σας. Για να είναι όμως επιτυχής θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έμπειρο γιατρό ο οποίος θα μπορέσει να σας υποστηρίξει από την αρχή έως το τέλος.

dvfdvd

Derma Hair Clinic

Παπαδιαμαντοπούλου 4, Μέγαρο Μουσικής, Αθήνα.

Τηλ: 210-7232932

Email: [email protected]

www.karalexis.gr

www.dermahair.gr