Πρόεδρος Αρχαιολόγων: «Στη Μύκονο μας απειλούν ένοπλοι μπράβοι» (vid)

Πρόεδρος Αρχαιολόγων: «Στη Μύκονο μας απειλούν ένοπλοι μπράβοι» (vid)
«Η δημοτική αρχή της Μυκόνου στέκεται αρωγός στον αγώνα που ξεκίνησαν οι αρχαιολόγοι» ανέφερε ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς.

Για το ζήτημα της βίαιης επίθεσης στον αρχαιολόγο Μανώλη Ψαρρό, αλλά και τη σωρεία πολεοδομικών παραβιάσεων που συμβαίνουν στη Μύκονο και οι οποίες έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, μίλησε ο δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Κουκάς και η πρόεδρος του Συλλόγου των Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα.

«Ήρθαμε στη Μύκονο για να δώσουμε ένα μήνυμα ότι δεν φοβόμαστε και να στηρίξουμε τους συναδέλφους μας, που ήρθαν αντιμέτωποι με ένοπλους μπράβους» τόνισε σε δηλώσεις της κυρία Κουτσούμπα.

«Θα κάνουμε μια σειρά με συναντήσεις με φορείς (ξενοδόχους, εστιάτορες κτλ) και θα ζητήσουμε από όλους όχι απλά να καταδικάσουν την επίθεση αλλά να απομονώσουν στοίχεια τα οποία δρουν στη Μύκονο με μαφιόζικο τρόπο. Και από όσο γνωρίζουμε, από όταν ξέσπασε αυτή η ιστορία, έχουμε πάρα πολλά μηνύματα ότι αυτά τα στοιχεία που δρουν με μαφιόζικο τρόπο, έχουν βάλει στόχο τους πολίτες της Μυκόνου και τους νομοταγείς επαγγελματίες του νησιού» πρόσθεσε η κυρία Κουτσούμπα.

«Ο κόσμος εδώ είναι αποφασισμένος να ξεμπερδεύει με αυτά τα κυκλώματα αλλά χρειάζεται και η συνδρομή της κυβέρνησης και να κάνει πράξη αυτό που είπε ότι κανένα νησί δεν εξαιρείται από τον νόμο» τόνισε.