Ο Μακρόν έβγαλε το ακριβό ρολόι του κάτω από το τραπέζι ενώ έδινε συνέντευξη για το συνταξιοδοτικό (vid)

Ο Μακρόν έβγαλε το ακριβό ρολόι του κάτω από το τραπέζι ενώ έδινε συνέντευξη για το συνταξιοδοτικό (vid)
Σε συνέντευξη, όπου ανέλυε τις ρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό ο Εμανουέλ Μακρόν αφαίρεσε το ακριβό ρολόι, που φορούσε ενώ μιλούσε.

Σε συνέντευξη, όπου ανέλυε τις ρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό ο Εμανουέλ Μακρόν αφαίρεσε το ακριβό ρολόι, που φορούσε ενώ μιλούσε. Ωστόσο η κίνησή του έγινε αντιληπτή και ακολούθησαν σφοδρές επικρίσεις. Η Γαλλία κλονίζεται από διαμαρτυρίες και απεργίες μετά την απόφαση Μακρόν να αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης από τα 62 έτη.

Οι εκπρόσωποι του Γάλλου προέδρου ωστόσο, δήλωσαν ότι ο Μακρόν έβγαλε το ρολόι απλώς επειδή «χτυπούσε στο τραπέζι». Αλλά οι επικριτές του ισχυρίστηκαν ότι το ρολόι δείχνει ότι δεν έχει επαφή με την κοινωνία.

@thesun The French President has been ridiculed after he tried to subtly remove his £2,000 watch from his wrist on TV (🎥: France 2, TF1) #macron #emanuelmacron #france #french #president #riot #protest #pension #reform #franceriot #news #worldnews #fyp #foryoupage #watch ♬ original sound - The Sun

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια συνέντευξης την Τετάρτη (22/3), όταν ο Εμανουέλ Μακρόν αιτιολογούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην μεταρρύθμιση για την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης. Καθώς ακουμπούσε τα χέρια του στο τραπέζι, ακούστηκε ένας θόρυβος.

Στη συνέχεια ο Γάλλος πρόεδρος έβαλε τα χέρια του κάτω από το τραπέζι ενώ συνέχιζε να μιλάει. Όταν ξαναεμφανίστηκαν τα χέρια του το τραπέζι, το ρολόι δεν υπήρχε. Η ομάδα του επέμεινε ότι η αφαίρεση του ρολογιού ήταν εντελώς αθώα. Αλλά το ρολόι, που έλειπε τράβηξε γρήγορα την προσοχή των επικριτών του.

Η Clémence Guetté, βουλευτής του αντιπολιτευόμενου αριστερού κόμματος La France Insoumise, που συμμετείχε στις διαμαρτυρίες έγραψε στο Twitter ότι καθώς ο Μακρόν ισχυριζόταν ότι οι κάτοχοι κατώτατου μισθού είχαν πρωτοφανή αγοραστική δύναμη, η «τελική εικόνα» ήταν να «αφαιρεί το όμορφο πολυτελές ρολόι του». «Αυτός ο άνθρωπος είναι αστείος», δήλωσε.

Το ακριβές κόστος του ρολογιού αποτέλεσε επίσης, αντικείμενο συζήτησης. Κάποιοι ανέφεραν ότι αξίζει 80.000 ευρώ ενώ άλλα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι το πραγματικό κόστος ήταν 2.400 ευρώ.