Με εγκαύματα στα χέρια ο 12χρονος που έπαθε ηλεκτροπληξία από φορτιστή κινητού: Tι συνέβη εκείνα τα δραματικά λεπτά

Newsroom
Με εγκαύματα στα χέρια ο 12χρονος που έπαθε ηλεκτροπληξία από φορτιστή κινητού: Tι συνέβη εκείνα τα δραματικά λεπτά
Παρά το νεαρό της ηλικίας του και το γεγονός ότι οι γονείς του δεν είχαν επιστρέψει ακόμα στο σπίτι, ο 12χρονος κράτησε την ψυχραιμία του.

Από έναν φορτιστή κινητού ένα αγοράκι 12 ετών στην Κρήτη βρέθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα από ηλεκτροπληξία.

Το παιδάκι, μαθητής Έκτης δημοτικού από τη Μεσαρά, μόλις είχε σχολάσει από το σχολείο. Επέστρεψε σπίτι του και πήγε να βάλει το κινητό του στη φόρτιση. Ο πατέρας του, μιλώντας στο Mega, εξηγεί τι συνέβη εκείνα τα δραματικά λεπτά.

«Είχαμε βάλει ένα πολύμπριζο γιατί έχουμε φορτιστή του τάμπλετ, είχαμε τον υπολογιστή. Είχε πάει να βάλει λοιπόν τον φορτιστή του κινητού, εκείνη την στιγμή έγινε μάλλον υπερφόρτωση, μάλλον το πολύμπριζο δεν ήταν πολύ καλό, ο φορτιστής δεν ήταν πολύ καλός, δεν ξέρω» είπε χαρακτηριστικά.

Το αγοράκι δεν έκανε τίποτα ασυνήθιστο που θα μπορούσε να προκαλέσει βραχυκύκλωμα, πόσω μάλλον ηλεκτροπληξία. Μόλις έβαλε τον φορτιστή του κινητού στο πολύμπριζο, το ρεύμα διαπέρασε το σώμα του.

«Τον τράβηξε το ρεύμα, όταν σε πιάνει το ρεύμα σε κρατάει, δε σε αφήνει, με το ένα χέρι και με το άλλο προσπάθησε να βγάλει το άλλο χέρι και τότε λοιπόν το κύκλωμα πέρασε από το ένα χέρι και έφυγε από το άλλο. Ο γενικός δεν έπεσε, δυστυχώς. Αν είχε πέσει ο γενικός από την πρώτη στιγμή, τα πράγματα θα ήταν πιο απλά».

Παρά το νεαρό της ηλικίας του και το γεγονός ότι οι γονείς του δεν είχαν επιστρέψει ακόμα στο σπίτι, ο 12χρονος κράτησε την ψυχραιμία του. Το ένα του χέρι ήταν ανήμπορο να αντιδράσει όσο ήταν εγκλωβισμένο στο ρεύμα. Με το άλλο χέρι κατάφερε να το απομακρύνει και έτσι, λειτούργησε ως αγωγός και απελευθερώθηκε.

«Μετά πήρε μόνος του το ασθενοφόρο και ήρθε. Η γυναίκα μου ήταν δίπλα, είχε σχολάσει το παιδί και μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο ντυθήκαμε και πήγαμε. Ψύχραιμος ήταν μπορώ να πω, ψύχραιμος, πολύ καλά αισθανόταν, δεν πόνεσε από ό,τι μου έλεγε. Τώρα είναι λίγο τα εγκαύματα που επουλώνονται σιγά-σιγά και αρχίζουν να τον πονάνε».