Το πρώτο καφέ για σκύλους άνοιξε στο κέντρο της Αθήνας (vid)

Το πρώτο καφέ για σκύλους άνοιξε στο κέντρο της Αθήνας (vid)
Από εκεί που κάποιοι Αθηναίοι έψαχναν τα φιλικά προς τα ζώα μέρη για να πιούν τον καφέ τους ή να εργαστούν εκτός σπιτιού, πλέον υπάρχει ένα μαγαζί που ετοιμάζει γλυκά χωρίς ζάχαρη και υγιεινά γλυκίσματα για σκύλους.

Γαύγισμα και παραγγελία. Το πρώτο καφέ που απευθύνεται σε σκύλους τραβάει αν μη τι άλλο όλα τα βλέμματα στο κέντρο της Αθήνας.

«Θέλουμε κατά βάση τα σκυλάκια που έρχονται εδώ πέρα να εξυπηρετούνται και να είναι χαρούμενα και στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες τους επίσης μπορούν να απολαύσουν ένα καφεδάκι», λέει η συνιδιοκτήτρια του καφέ σκύλων, Μελίνα Κοάν, στην κάμερα του «Live News».

Ειδικά διαμορφωμένα κεκάκια για το διατροφολόγιο των μικρών τετράποδων φίλων που οπτικά δε διαφέρουν σε τίποτα με εκείνα που βρίσκουμε μέσα σε ένα ζαχαροπλαστείο.


«Εδώ πέρα η βιτρίνα μας περιλαμβάνει τα γλυκά για τα σκυλάκια μας». Το παπ-κέικ σε σχήμα κόκαλου είναι η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Και σε περίπτωση που αναρωτιέται κανείς τι γεύση έχει: «Μπορεί να τα βλέπουμε λαχταριστά σαν γλυκάκια, όμως αυτό έχει γεύση σαρδέλας».

Έξω από καφέ του Παγκρατίου κουνιούνται χαρούμενα ουρίτσες περιμένοντας για μία πεντανόστιμη λιχουδιά. Μία λιχουδιά, που μπορούν να δοκιμάσουν ακόμα και οι ιδιοκτήτες των κατοικίδιων. «Μπορεί να το φάει και ένας άνθρωπος, υπάρχει και αυτή η δυνατότητα. Βασιζόμαστε στο ό,τι φτιάχνουμε να μπορούν να το φάνε και οι άνθρωποι».

Παρασκευάζονται καθημερινά από καπ κέικς μέχρι μπισκοτάκια με γεύσεις που ποικίλουν, χωρίς να περιέχουν ζάχαρη και αλάτι. «Χαρούπι, φυστικοβούτυρο, κοτόπουλο, κουρκουμάς και παντζάρι».

Ο Γκάμπι αφού πρώτα χάρηκε τη βόλτα του, ήξερε πως στη συνέχεια τον περιμένει ένα πεντανόστιμο κέικ στο γνωστό στέκι. «Μπορώ να έρθω να πιω καφέ με τον σκύλο μου και ο σκύλος να φάει τις λιχουδιές του από το ίδιο μαγαζί που πίνω εγώ καφέ. Πρώτα σερβίρανε τον Γκάμπι και μετά εμένα», δήλωσε μια ιδιοκτήτρια.