Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατηγορεί τον Έλον Μασκ για διασπορά «ψευδών ειδήσεων»

 Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατηγορεί τον Έλον Μασκ για διασπορά «ψευδών ειδήσεων»
Την αντίδραση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προκάλεσε η τελευταία αναφορά του Έλον Μασκ, τον οποίο και κατηγόρησε σήμερα χωρίς να τον κατονομάσει, για διασπορά «ψευδών ειδήσεων».

Την αντίδραση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προκάλεσε η τελευταία αναφορά του Έλον Μασκ, τον οποίο και κατηγόρησε χωρίς να τον κατονομάσει, για διασπορά «ψευδών ειδήσεων».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προέβη σε αυτήν την δήλωση αφού ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Έλον Μασκ, με ανάρτησή του στο Twitter, κάλεσε τις χώρες «να μην εκχωρήσουν την εξουσία τους» στον Οργανισμό με αφορμή το προσχέδιο συμφωνίας για την αντιμετώπιση των πανδημιών.

«Η δήλωση σύμφωνα με την οποία η συμφωνία θα εκχωρήσει εξουσίες στον ΠΟΥ είναι απλούστατα λανθασμένη. Είναι fake news» δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Διαβεβαιώσεις του ΠΟΥ

«Οι χώρες δεν εκχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα στον ΠΟΥ. Η Συμφωνία για τις Πανδημίες δεν θα το αλλάξει αυτό. Η συμφωνία θα βοηθήσει τις χώρες να αντιμετωπίζουν καλύτερα τις πανδημίες. Θα μας βοηθήσει να προστατεύουμε καλύτερα τους ανθρώπους, είτε ζουν σε πλούσιες είτε σε φτωχές χώρες», απάντησε με τη σειρά του ο Γκεμπρεγέσους. «Εάν κάποιος πολιτικός ή επιχειρηματίας ή οποιοσδήποτε έχει μπερδευτεί για το τι είναι και τι δεν είναι η συμφωνία για τις πανδημίες, θα χαρούμε πολύ να τη συζητήσουμε και να την εξηγήσουμε», πρόσθεσε.

Ο Γκρεμπρεγέσους διαβεβαίωσε εξάλλου ότι «οι χώρες και μόνον αυτές θα αποφασίσουν τις θα λέει η συμφωνία» και «θα την θέσουν σε εφαρμογή σύμφωνα με τους δικούς τους νόμους».

Ο ΠΟΥ ελπίζει ότι οι διαπραγματεύσεις για τη νέα συμφωνία θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν μέχρι τον Μάιο του 2024 και κάλεσε τις χώρες να «πάρουν μαθήματα από αυτήν την πανδημία» για να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη.