Ταινία του Hollywood θα θυμίζει ο φετινός ρουκετοπόλεμος στη Χίο (vid)

Ταινία του Hollywood θα θυμίζει ο φετινός ρουκετοπόλεμος στη Χίο (vid)
Απόβαση στη Χίο ξεκίνησε αμερικανική παραγωγή θεάματος προκειμένου να καταγράψει με τεχνολογικά τηλεοπτικά μέσα αιχμής, το έθιμο του Ρουκετοπόλεμου το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Απόβαση στη Χίο ξεκίνησε αμερικανική παραγωγή θεάματος προκειμένου να καταγράψει με τεχνολογικά τηλεοπτικά μέσα αιχμής, το έθιμο του Ρουκετοπόλεμου το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μεταξύ των ενοριών του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερειθιανής.

Σύμφωνα με το politischios.gr, πίσω από την κινηματογράφηση με κάμερες 360ο βρίσκεται ο Αμερικανός Σκηνοθέτης Ντάρεν Αρονόφσκι, η ταινία του οποίου (Η Φάλαινα) πρωταγωνίστησε στα βραβεία Όσκαρ. Η ομάδα του Αμερικανού σκηνοθέτη βρέθηκε ήδη δύο φορές στη Χίο και απαρτίζονταν από 25 μέλη ενώ κατά την κινηματογράφηση, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και της Κυριακής του Πάσχα, συνολικά η ομάδα θα αποτελείται από 85 άτομα.

Το πλέον εντυπωσιακό όμως, είναι το γεγονός ότι, η Χίος επιλέχθηκε ανάμεσα σε 35 μέρη από όλον τον κόσμο για μία σειρά επεισοδίων που θα προβληθούν, στη μεγαλύτερη σφαίρα θεάματος στον κόσμο, που χτίζεται στο Las Vegas, τη γνωστή MSG Sphere. Το MSG Sphere είναι μια σκηνή μουσικής και ψυχαγωγίας σε σχήμα σφαίρας που χτίζεται στο Paradise της Νεβάδας.

Το αμφιθέατρο ήταν αρχικά προγραμματισμένο να ανοίξει το 2021, αλλά η κατασκευή ανεστάλη τον Απρίλιο του 2020 λόγω διακοπής στην εφοδιαστική αλυσίδα του έργου, που προκλήθηκε από την πανδημία COVID-19 . Η κατασκευή συνεχίστηκε αργότερα το ίδιο έτος και τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο του 2023. Ο χώρος σε σχήμα σφαίρας έχει χωρητικότητα 17.500 ατόμων και διαθέτει τη μεγαλύτερη οθόνη LED στον κόσμο.

«Είναι μια πολύ σημαντική παραγωγή που θα αναδείξει τη Χίο γενικότερα και όχι μόνο το συγκεκριμένο έθιμο και θα μας τοποθετήσει στο επίκεντρο ώστε το νησί μας να μπορέσει να γίνει περισσότερο γνωστό σε όλο τον κόσμο. Μέσα στις επόμενες ημέρες, στο ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο θα χορηγήσουμε, εύχομαι και ελπίζω, άδεια κινηματογράφησης στην εταιρεία», ανέφερε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Κώστας Βεργίνας.