Ρασοφόρος έβριζε χυδαία έξω από εκκλησία: Τι απαντά η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης (vid)

Newsroom
Ρασοφόρος έβριζε χυδαία έξω από εκκλησία: Τι απαντά η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης (vid)
Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι ο συγκεκριμένος ρασοφόρος, είναι άγνωστος και δεν έχει καμία σχέση με την Ιερά Μητρόπολη. 

Ένα βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου, το οποίο δείχνει έναν ρασοφόρο που στέκεται μπροστά από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Δεξιάς στη Θεσσαλονίκη, να βρίζει χυδαία και να κάνει άσεμνες χειρονομίες.

Το βίντεο αυτό έχει προκαλέσει σάλο και η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι ο συγκεκριμένος ρασοφόρος, είναι άγνωστος και δεν έχει καμία σχέση με την Ιερά Μητρόπολη.

Μάλιστα, αναφέρει ακόμη ότι υπάρχει η πιθανότητα να μην είναι κληρικός ή μοναχός.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης για το περιστατικό:

«Κατόπιν ευρείας κυκλοφορίας που έτυχε αρχικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εν συνεχεία δε και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ένα βίντεο μικρής διάρκειας, στο οποίο εμφανίζεται ρασοφόρος να συμπεριφέρεται απρεπώς έξω από τον Ιερό Ναό Παναγίας της Δεξιάς στην «Καμάρα», επιθυμούμε να καταστήσουμε γνωστό, ότι ο εμφανιζόμενος ρασοφόρος, μας είναι παντελώς άγνωστος και δεν έχει καμία σχέση με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, πιθανόν δε, να μην είναι καν, κανονικός κληρικός ή μοναχός.

Κατόπιν επικοινωνίας με τους υπευθύνους του Ι.Ν. Παναγίας της Δεξιάς, ενημερωθήκαμε, ότι έχει εμφανισθεί προσφάτως στην περιοχή, δημιουργώντας δυστυχώς και άλλα ζητήματα με την γένει παρουσία του.
Σε κάθε περίπτωση εκφράζουμε την λύπη μας και θλιβόμαστε για τον σκανδαλισμό που ενδεχομένως προκλήθηκε από την συγκεκριμένη ανάρμοστη και απάδουσα σε οποιονδήποτε φέρει ιερατικό σχήμα, συμπεριφορά.

Θα είχε όμως και κάποιο ενδιαφέρον να γνωρίζαμε τι προηγήθηκε της λήψης του συγκεκριμένου στιγμιοτύπου…

Τέλος, ας μας επιτραπεί να διατυπώσουμε την άποψη, ότι -σύμφωνα και με το πνεύμα της περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που διερχόμαστε- η αντιμετώπιση των διαφόρων «προκλητικών» ζητημάτων καλό είναι να γίνεται, όχι με διάθεση θεατρινισμού, εξουθένωσης και αργολογίας, αλλά με πνεύμα «σωφροσύνης, ταπεινοφροσύνης, υπομονής και αγάπης».

«Πήραν έναν άστεγο, του πρόσθεσαν ράσα και τον έβαλαν να βρίζει χυδαία»

«Είναι ντροπή, πρόκειται για προβοκάτσια. Είναι απίστευτοι οι άνθρωποι που ανέβασαν αυτό το βίντεο και θα έχουν πολύ σοβαρές νομικές συνέπειες. Είναι βράδυ, είναι ο ναός Παναγίας Δεξιάς στην Καμάρα, έχουν βάλει έναν -αποδεδειγμένα το ερευνήσαμε- έναν άνθρωπο που είναι άστεγος και κυκλοφορεί στο μετρό, τον έχουν ντύσει με ράσα, τον έχουν βάλει εκεί που είναι ανοιχτός χώρος, προσβάσιμος και ο καθένας μπορεί να μπει και να πάει να προσκυνήσει. Τον βάζουν να υποδυθεί τον ιερέα και τον ρασοφόρο με στόχο να αμαυρώσουν το όνομα της εκκλησίας», ανέφερε μεταξύ άλλών στην εκπομπή «Super Κατερίνα», ο αρχισυντάκτης του «ekklisiaonline», Ανδρέας Καραγιάννης.