Η τρομακτική στιγμή που συνεργείο του BBC τρέπεται σε φυγή καθώς δέχεται πυρά από ρωσικούς πυραύλους (vid)

Newsroom
 Η τρομακτική στιγμή που συνεργείο του BBC τρέπεται σε φυγή καθώς δέχεται πυρά από ρωσικούς πυραύλους (vid)
Έντρομοι κάτοικοι, εθελοντές ανθρωπιστικής βοήθειας και το συνεργείο του BBC άρχισαν να τρέχουν, καθώς δέχτηκε πυρά από ρωσικούς πυραύλους. Κανείς δεν σκοτώθηκε στις επιθέσεις σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές 

Σοκάρει η στιγμή που συνεργείο του BBC αναγκάζεται να τραπεί σε φυγή καθώς δέχτηκε πυρά από ρωσικούς πυραύλους, ενώ έκανε ρεπορτάζ για εργαζόμενους στην ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία.

Το συγκλονιστικό βίντεο δείχνει τη δημοσιογράφο Victoria Zhuhan να γονατίζει κοντά σε έναν τοίχο με έναν άνδρα να την προστατεύει, καθώς ένας πύραυλος εξερράγη κοντά στη νότια περιοχή Kherson της Ουκρανίας.

Έντρομοι κάτοικοι και εθελοντές βοήθειας άρχισαν να τρέχουν όταν ο πρώτος πύραυλος χτύπησε με δυνατό κρότο. Kραυγές συνόδευσαν την πρόσκρουση του δεύτερου πυραύλου, ο οποίος προσγειώθηκε ακόμη πιο κοντά στην ομάδα του BBC.

Πήδηξαν καθώς ένας άνδρας φώναξε «πήγαινε έτσι» με κατεύθυνση προς ένα μαύρο αυτοκίνητο. Δύο από αυτούς μπήκαν μέσα, αλλά ο άντρας φώναξε ξανά λέγοντας: «Κινηθείτε έτσι. Άκουσέ με, κινήσου έτσι».

Ένας άλλος άνδρας, πιθανότατα το άτομο που κινηματογραφούσε την επίθεση, απάντησε: «Θα πάω με αυτό εδώ», καθώς έτρεχε προς το δεύτερο αυτοκίνητο. Όταν πήδηξε στο αυτοκίνητο, είπε στον οδηγό «Είμαι καλά», προτού μια γυναικεία φωνή πει μέσω ασυρμάτου: «Ακολουθώ, πήγαινε, πήγαινε, πήγαινε».

Ένας ο οποίος κινηματογραφούσε επίσης την βοήθεια, αναφέρει σε βίντεο: «Φεύγουμε. Υπήρξε επίθεση πυροβολικού μόλις τώρα. Ήταν τόσο δυνατό. Δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι παρόμοιο ».