Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα τη Πέμπτη(16/03): Ποιοι συμμετέχουν, τι θα γίνει με σχολεία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Newsroom
Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα τη Πέμπτη(16/03): Ποιοι συμμετέχουν, τι θα γίνει με σχολεία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις με επίκεντρο το δυστύχημα στα Τέμπη.

Σε 24ωρη Πανεργατική απεργία για την τραγωδία στα Τέμπη προχωρούν την Πέμπτη (16/3) ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα.

H Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που έλαβε από το Γενικό Συμβούλιο, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023, ενώνοντας τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 π.μ.

Εν αναμονή ανακοινώσεων για το μετρό και ΗΣΑΠ – Στάσεις εργασίας στα λεωφορεία

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι εργαζόμενοι σε μετρό, λεωφορεία, ΗΣΑΠ, Προαστιακό, με ξεχωριστές ανακοινώσεις, γνωστοποίησαν στο επιβατικό κοινό ότι θα συμμετέχουν και εκείνοι στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία στην Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16 Μαρτίου.

Έτσι, λοιπόν, τα λεωφορεία θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 09:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Η έξοδος των οχημάτων από τα αμαξοστάσια θα γίνει στις 08:30, ενώ για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα απαιτηθεί πάνω από μία ώρα.

Οι τελευταίες αναχωρήσεις από τις αφετηρίες αναμένονται από τις 20:00.

Κανονικά αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια στις γραμμές οι οποίες έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις σε άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τι ισχύει με τα σχολεία για την Πέμπτη 16 Μαρτίου

Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία την Πέμπτη 16 Μαρτίου, καθώς η ΟΛΜΕ θα συμμετάσχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 για να απαιτήσουμε μαζί με όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Απεργούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας-Ακυρώνονται οι πτήσεις των AEGEAN και Olympic Air

Στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ για την φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, την Πέμπτη 16 Μαρτίου, θα συμμετάσχει και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας.

«Η ΕΕΕΚΕ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 από 00.01 ως 24.00» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Λόγω συμμετοχής της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ) στην 24ωρη γενική απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, από 00:01 έως 24:00 τοπική ώρα, η AEGEAN και η Olympic Air ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι είναι υποχρεωμένες να προβούν σε ακυρώσεις του συνόλου των προγραμματισμένων πτήσεων του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου.

Την Τετάρτη απεργούν οι δημοσιογράφοι


Το σύνολο των δημοσιογραφικών ενώσεων, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, ΕΣΗΕΠΗΝ, πραγματοποιούν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση από τις 05.00 το πρωί της Τετάρτης 15/3/2023 έως τις 05.00 το πρωί της Πέμπτης. Οι δημοσιογράφοι απεργούν, θέλοντας να στηρίξουν το αίτημα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, και να ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Πέμπτη

Στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη (16 Μαρτίου) πρόκειται να συμμετάσχει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), όπως αποφασίστηκε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.

Η ανακοίνωση της ΠΝΟ:

«Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στη σημερινή συνεδρίαση της, αποφάσισε ομόφωνα, την συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας στην 24ωρη Πανεργατική απεργία για την τραγωδία στα Τέμπη, που αποφασίστηκε ομόφωνα στις 12-03-2023 από τους αντιπροσώπους του 38ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, η οποία και αρχίζει την 00.01 ώρα της 16-03-2023, ημέρα Πέμπτη, και λήγει στις 24.00 της ίδιας ημέρας.

Η Ομοσπονδία μας προβάλει και υπογραμμίζει, για άλλη μια φορά, την πάγια και σταθερή θέση της για την ασφάλεια των θαλασσίων συγκοινωνιών και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, απαιτώντας την κατάργηση και τροποποίηση του Ν. 4150/2013 σε ό,τι αφορά τις ειδικές – μειωμένες οργανικές συνθέσεις και την ανάγκη για θεσμοθέτηση ενός νέου νομοθετικού πλαισίου το οποίο και να ανταποκρίνεται στις σημερινές πραγματικές ανάγκες των πλοίων και της ναυτεργασίας ώστε να εξασφαλίζονται πλήρως οι ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και κυρίως η ασφάλεια των πλοίων, των επιβατών και του πληρώματος».