Στο Σικάγο «έβαψαν» ποτάμι πράσινο εν όψει της ημέρας του Αγίου Πατρικίου (vid)

Newsroom
 Στο Σικάγο «έβαψαν» ποτάμι πράσινο εν όψει της ημέρας του Αγίου Πατρικίου (vid)
Η παράδοση να βάφεται ο ποταμός του Σικάγο πράσινος αποτελεί έθιμο που κρατάει χρόνια.

Οι εορτασμοί για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου στο Σικάγο ξεκίνησαν με ποτάμι να βάφεται πράσινο νωρίς το Σάββατο (11/3).

Το ποτάμι έγινε καταπράσινο μεταξύ της Columbus Drive και της Orleans Street. Το φαινόμενο διαρκεί συνήθως για αρκετές ημέρες και αποτελεί το παραδοσιακό εναρκτήριο λάκτισμα της πόλης για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου, με χιλιάδες ανθρώπους να παρατάσσονται στις γέφυρες του Downtown και στο Riverwalk για να δουν το ποτάμι να αλλάζει χρώμα.

Οι κάτοικοι του Σικάγο κατευθύνθηκαν επίσης σε διάφορες παρελάσεις και εκδηλώσεις για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου, συμπεριλαμβανομένης της ιρλανδικής παρέλασης στο South Side. Περισσότεροι από 75.000 άνθρωποι παρακολούθησαν την παρέλαση, τη μεγαλύτερη παρέλαση της Ημέρας του Αγίου Πατρικίου εκτός Δουβλίνου, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου είναι στις 17 Μαρτίου, αλλά πολλοί την γιόρτασαν αυτό το Σαββατοκύριακο, πηγαίνοντας σε τοπικές παρελάσεις, πάρτι και άλλες εκδηλώσεις.

Το βάψιμο του ποταμού είναι μια μακρόχρονη παράδοση. Ξεκίνησε το 1962 από εκπροσώπους του τοπικού σωματείου των υδραυλικών. Από τότε συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο, αν και η επίδειξη δεν πραγματοποιήθηκε το 2020 λόγω της πανδημίας.