Τρένο παραλίγο να συγκρουστεί με εκσκαφέα 26 μέρες πριν την τραγωδία στα Τέμπη (vid)

Newsroom
Τρένο παραλίγο να συγκρουστεί με εκσκαφέα 26 μέρες πριν την τραγωδία στα Τέμπη (vid)
Το λιγότερο σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις και τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, από τη λειτουργία του σιδηροδρόμου στη χώρα μας.

Το λιγότερο σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις και τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, από τη λειτουργία του σιδηροδρόμου στη χώρα μας. Σύμφωνα με το Open και το απόρρητο έγγραφο που μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, 26 μέρες πριν την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, από τύχη και λεπτούς χειρισμούς της τελευταίας στιγμής, αποφεύχθηκε ένα άλλο δυστύχημα και από θαύμα δεν υπήρξαν και εκεί νεκροί.

Αμαξοστοιχία παραλίγο να συγκρουστεί με εκσκαφέα που έκανε εργασίες στη γραμμή. Ούτε ο μηχανοδηγός, ούτε οι άνθρωποι στο μηχάνημα είχαν την παραμικρή ενημέρωση.

Το απόρρητο έγγραφο που αποκάλυψε το Open είναι η αναφορά που έκανε ο μηχανοδηγός προς την Hellenic Train, τον ΟΣΕ και το σωματείο εργαζομένων, στις 9 Φεβρουαρίου. Ο μηχανοδηγός του τρένου αναφέρει ότι ενώ κινούνταν στη γραμμή του, είδε ξαφνικά μπροστά του έναν εκσκαφέα, για τον οποίο δεν είχε ποτέ ενημερωθεί, όπως επίσης δεν είχαν ενημέρωση και οι άνθρωποι που έκαναν τις εργασίες.

«Κινούμασταν επί μονής γραμμής καθόδου και συναντήσαμε μηχάνημα στην κομμένη γραμμή ανόδου. Ο εκσκαφέας με προεκτάσεις εκτελούσε εργασίες την ώρα της διέλευσής μας, άρα δεν είχε ενημέρωση από την κυκλοφορία», αναφέρει σχετικά στην αναφορά του ο μηχανοδηγός και συνεχίζει: «Το μηχάνημα εκτελούσε εργασίες και καθώς διερχόμασταν στη διπλανή γραμμή, αντικρίσαμε έντρομοι την προέκτασή του να στρέφεται στην άλλη κατεύθυνση, παράλληλα προς την αμαξοστοιχία. Δηλαδή, ζήτημα λεπτών χειρισμών και εκατοστών».