Μπέζος: «Να έχουν αυτοπεποίθηση οι νέοι, να μην φοβούνται, δεν ήρθαμε στη ζωή για να κυκλοφορούμε με σκυμμένο κεφάλι» (vid)

Newsroom
Μπέζος: «Να έχουν αυτοπεποίθηση οι νέοι, να μην φοβούνται, δεν ήρθαμε στη ζωή για να κυκλοφορούμε με σκυμμένο κεφάλι» (vid)
Ο Γιάννης Μπέζος πρωταγωνιστεί στην θεατρική παράσταση «Οικόπεδα με θέα» του Ντέιβιντ Μάμετ στο θέατρο «Άνεσις» και το έργο καταπιάνεται με το κυνήγι του χρήματος και της κοινωνικής καταξίωσης.

Ο Γιάννης Μπέζος παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή του Mega «Πάμε Δανάη». Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους νέους, στον φόβο και στην κατάχρηση εξουσίας.

Αρχικά ο ηθοποιός σχολίασε τα νοήματα του έργου που πρωταγωνιστεί.

«Το χρήμα σου δίνει μια δύναμη, μπαίνουμε όλοι σε αυτή τη λογική και γινόμαστε μέρος του συστήματος, το χειρότερο είναι ότι γινόμαστε οι ίδιοι το σύστημα. Η παράσταση ”Οικόπεδα με θέα” θα συνεχιστεί και μετά το Πάσχα στην Αθήνα, ενώ μετά τις 4 Μαΐου θα πάμε για δυο εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη».

Για την επαγγελματική του πορεία: «Έκανα αρκετές αποτυχίες, είχα έντονη παρουσία στην τηλεόραση, η οποία δημιουργεί ένα πρόσωπο και αυτό σε αιχμαλωτίζει. Όταν είσαι στην τηλεόραση με μια έντονη κωμωδία, δεν μπορείς να ζητάς από τον θεατή να σε ακολουθήσει στο θέατρο με ένα έργο που είναι στην άλλη άκρη. Η συνύπαρξη με τους νεότερους ηθοποιούς είναι μεγάλη υπόθεση και την αναζητώ, από τους νεότερους ζητάμε τον ενθουσιασμό τους. Είναι ”θάνατος” να παραμένουμε προσκολλημένοι στο παρελθόν, το «τι καλά που ήταν παλιά» είναι αστείο», σημείωσε για την επαγγελματική του πορεία.

«Να έχουν αυτοπεποίθηση οι νέοι, να μη φοβούνται»

Αναφορικά με τους νέους υπογράμμισε ο Γιάννης Μπέζος: «Μου αρέσει η συνεργασία με τους νέους. Οι νεότεροι προσπαθούν να ανακαλύψουν από σένα κι εσύ από αυτούς. Γιατί από αυτούς ζητάμε τον ενθουσιασμό. Το να παραμένουμε προσκολλημένοι στο παρελθόν είναι θάνατος. Ότι "τι καλά που ήταν παλιά", αυτά είναι αστεία πράγματα. Το μέγιστο η αυτοπεποίθηση. Να έχουν αυτοπεποίθηση οι νέοι, να μη φοβούνται. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ο φόβος, δεν ήρθαμε στη ζωή για να κυκλοφορούμε με σκυμμένο κεφάλι και να ικανοποιούμε τις προθέσεις των άλλων. Πρέπει να έχουμε δικές μας».

Ερωτώμενος ο ηθοποιός εάν έχει χάσει ποτέ τον έλεγχο απάντησε: «Έχασα τον έλεγχο της δύναμης που είχα στα χέρια μου, νεότερος ήμουν πολύ εκρηκτικός και πάρα πολύ συγκεντρωτικός, αλλά αυτό είχε μια εξήγηση γιατί έπρεπε να περάσουν όλα από μένα. Πολλές φορές φώναζα λίγο παραπάνω απ’ ό,τι χρειαζόταν, και ενδεχομένως, όχι ενδεχομένως, σίγουρα έχω αδικήσει ανθρώπους αλλά όχι ηθελημένα».

«Προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ η σειρά "Εκείνες κι εγώ", ήταν όλο υπ’ ευθύνη μου, αλλά η πιο ολοκληρωμένη δουλειά ήταν η «Κλινική περίπτωση» στο MEGA. Κάναμε μόνο 20 επεισόδια επειδή είχαμε τα προβλήματα με τον σταθμό κλπ. Σκέφτομαι την επιστροφή μου στην τηλεόραση αλλά όχι με πράγματα που έχω ξανακάνει, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να είναι επιτυχημένα και αυτό δεν με ενδιαφέρει. Μου αρέσουν οι επαναλήψεις σειρών στην τηλεόραση, παραγκρινιάζουμε διότι για να ξαναπαίζεται κάτι σημαίνει ότι κάποιος θέλει να το καταναλώσει», σχολίασε.

Και πρόσθεσε σχετικά με τις σειρές που ξαναπαίζονται: «Δεν επαναλαμβάνονται όλες οι σειρές στην τηλεόραση, αλλά κάποιες που άφησαν πίσω τους ένα στίγμα, επομένως καλώς κάνουν και τις παίζουν».