Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Κολωνάκι για 8 χρόνια

Newsroom
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Κολωνάκι για 8 χρόνια
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω εργασιών κατασκευής της γραμμής 4 του μετρό.

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας προχωρά η ΕΛ.ΑΣ λόγω εκτέλεσης εργασιών για την κατασκευή της γραμμής 4 του μετρό.

Ειδικότερα κατά το χρονικό διάστημα από 2-3-2023 έως 1-3-2031, καθ΄όλη τη διάρκεια του 24ώρου, θα ισχύουν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα παρακάτω οδικά τμήματα, περιοχής Δήμου Αθηναίων:

- Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος (με ελάχιστο πλάτος εκάστης λωρίδας στα 3,75 μ. περίπου) της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κανάρη και ανατολικού τμήματος της Πλ. Φιλικής Εταιρείας, με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ηροδότου.

- Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος (με ελάχιστο πλάτος στα 3,50 μ. περίπου) του ανατολικού τμήματος της Πλ. Φιλικής Εταιρείας με κατάληψη της αριστερής πλευράς του οδοστρώματος και με ταυτόχρονη κατάληψη των υφιστάμενων προεξοχών του πεζοδρομίου στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

- Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος (με ελάχιστο πλάτος στα 6,00 μ. περίπου) του δυτικού τμήματος της Πλ. Φιλικής Εταιρείας με κατάληψη της αριστερής πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

- Ολικός αποκλεισμός του νότιου τμήματος της Πλ. Φιλικής Εταιρείας, στο τμήμα της από την συμβολή της με την οδό Κουμπάρη έως την συμβολή της με την οδό Καψάλη.

- Υποχρεωτική πορεία με στροφή δεξιά των οχημάτων από το δυτικό τμήμα της Πλ. Φιλικής Εταιρείας προς Κουμπάρη.

- Υποχρεωτική πορεία με στροφή αριστερά ή δεξιά των οχημάτων από Σκουφά προς Πατριάρχου Ιωακείμ.

- Καθορισμός του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται:

- Στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ, στο τμήμα της από την έναρξη της εργοταξιακής κατάληψης και έως το πέρας αυτής, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

- Στην οδό Νεοφύτου Βάμβα, στο τμήμα αυτής 30 μ. περίπου πριν και έως την Πλ. Φιλικής εταιρείας και επί του ανατολικού τμήματος της οδού Πλ. Φιλικής Εταιρείας και στο τμήμα αυτής που καθορίζεται από την έναρξη της εργοταξιακής κατάληψης και έως το πέρας αυτής.

- Απαγόρευση προσπέρασης για τα οχήματα που κινούνται στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ, στο τμήμα της από την έναρξη της εργοταξιακής κατάληψης και έως το πέρας αυτής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

- Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των οχημάτων:

• Επί της αριστερής και δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος πέριξ της οδού Πλ. Φιλικής Εταιρείας.

• Στις δύο πλευρές του οδοστρώματος της οδού Καψάλη, από Νεοφύτου Βάμβα και για μήκος 10 μ. περίπου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.