Δήμαρχος Ωρωπού για περιστατικό με την ηλικιωμένη: «Απαράδεκτο, ζήτησα από την εταιρία να τους διώξει, είπαν πως τους το ζήτησε η ίδια» (vid)

Newsroom
Δήμαρχος Ωρωπού για περιστατικό με την ηλικιωμένη: «Απαράδεκτο, ζήτησα από την εταιρία να τους διώξει, είπαν πως τους το ζήτησε η ίδια» (vid)
Ο δήμαρχος Ωρωπού σε ανακοίνωσή του, την Κυριακή (5/3), ανέφερε ότι από τη μια έδωσε εντολή για «κατεπείγουσα Ε.Δ.Ε. που θα ερευνήσει και θα καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν».

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασεμάκης μίλησε για την εμετική κίνηση πληρώματος του ΕΚΑΒ να «πλύνει» με λάστιχο νερού ηλικιωμένη στο δρόμο.

«Αυτό που βλέπουμε είναι απόλυτα ντροπιαστικό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τους ανθρώπους που το έχουν κάνει αυτό», είπε αρχικά.

Όπως ανέφερε πρόκειται για μια 69χρονη γυναίκα για την οποία υπήρχαν καταγγελίες από ενοίκους της πολυκατοικίας, ότι μυρίζει άσχημα και ότι είναι σε κακή κατάσταση και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί.

Όσον αφορά το ασθενοφόρο που παρενέβη είπε ότι «το όχημα ανήκει στον δήμο και τη διαχείριση έχει ιδιωτική εταιρεία η οποία ασχολείται με αυτά. Το πλήρωμα ανήκει στην ιδιωτική εταιρεία. Εμείς έχουμε σύμβαση με την συγκεκριμένη εταιρεία».

Περιγράφοντας το περιστατικό είπε στην ΕΡΤ ότι «οι διασώστες έπεισαν τη γυναίκα ότι πρέπει να τη μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με αυτά που είπαν οι ίδιοι η γυναίκα ήταν πεσμένη στο πάτωμα μέρες πριν και έκανε εκεί τις σωματικές της ανάγκες. Οι διασώστες μας είπαν, επίσης, ότι έπρεπε να την πλύνουν για να την πάνε στο νοσοκομείο και δεν υπήρχε πρόσβαση στο μπάνιο και σύμφωνα ξανά με αυτά που είπαν οι διασώστες η γυναίκα τους ζήτησε να την πλύνουν. Δεν γνωρίζω να είναι έτσι, δεν μπορώ να το πω, δεν ήμουν εκεί. Εμείς από χτες το απόγευμα μόλις πληροφορηθήκαμε το γεγονός, εγώ άνοιξα το Δημαρχείο, βγάλαμε απόφαση για να διενεργηθεί ΕΔΕ. Ζήτησα από την εταιρεία που διαχειρίζεται το ασθενοφόρο να διώξει τους υπαλλήλους αυτούς και να μην ασχοληθούν ξανά με τον Δήμο Ωρωπού».

«Στην ΕΔΕ που θα ξεκινήσει σήμερα, θα διαπιστώσουμε τι έχει συμβεί. Το πόρισμα της ΕΔΕ θα μεταβιβαστεί στον εισαγγελέα και θα εξετάσουμε την διακοπή της σύμβασης με την εταιρεία», συμπλήρωσε.

«Στη σύμβαση προβλέπεται ρητά οι υπάλληλοι να είναι πτυχιούχοι και να έχουν εργασιακή εμπειρία. Είναι απαράδεκτο αυτό που έκαναν, μας πάει αιώνες πίσω», πρόσθεσε ο κ. Γιασημάκης.

Πλεύρης: «Άθλιο περιστατικό»

Για «άθλιο περιστατικό» έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, διευκρινίζοντας ότι με αυτό δεν σχετίζονται εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και συνολικά στο υπουργείο.

«Το άθλιο περιστατικό στον Ωρωπό δεν έχει σχέση με εργαζόμενους στο @YpYgGR, όπως λανθασμένα διακινούν κάποιοι. Οι συγκεκριμένοι δεν εργάζονται ούτε στο ΕΚΑΒ ούτε συνολικά στο Υγείας.Οι διασώστες μας σώζουν καθημερινά συνανθρώπους μας και δεν έχουν σχέση με απάνθρωπες συμπεριφορές», αναφέρει σε tweet ο υπουργός Υγείας.