Μαρτυρία 21χρονης φοιτήτριας: «Θα ταξίδευα στο 2ο βαγόνι, ο φίλος μου μού είπε να πάω στο τελευταίο» (vid)

Newsroom
Μαρτυρία 21χρονης φοιτήτριας: «Θα ταξίδευα στο 2ο βαγόνι, ο φίλος μου μού είπε να πάω στο τελευταίο» (vid)
Η 21χρονη φοιτήτρια δήλωσε ότι συνήθως ταξίδευε στα πρώτα βαγόνια. Για πρώτη φορά ταξίδεψε στο έβδομο μετά από προτροπή του φίλου της.

Από τύχη, όπως λέει, σώθηκε η η 21χρονη φοιτήτρια από την Κοζάνη Αγνή Τιτέλη, η οποία βρισκόταν στο μοιραίο τρένο των Τεμπών.

«Ήταν να επιβιβαστώ στο δεύτερο βαγόνι και ο φίλος μου μού είπε πήγαινε στο τελευταίο, λες και είχε προαίσθημα ήταν τύχη», δήλωσε σε εκπομπή του Top Channel η νεαρή κοπέλα, που σπουδάζει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ευτυχώς για εκείνην τελικά ταξίδεψε για πρώτη φορά στο έβδομο βαγόνι, παρότι τόνισε πως συνήθως κάθεται στα πρώτα βαγόνια της αμαξοστοιχίας.

Σύμφωνα με την φοιτήτρια, υπήρξε καθυστέρηση περίπου μισής ώρας στο Παλαιοφάρσαλο και μετά το τρένο συνέχισε τη διαδρομή για τη Θεσσαλονίκη, όταν ξαφνικά το βαγόνι στο οποίο επέβαινε άρχισε να «τρέμει» με τους ανθρώπους να πέφτουν κάτω και να εμφανίζεται καπνός.

«Πανικός. Μας τρόμαξαν γιατί μας έλεγαν ότι μπορεί να γίνουν εκρήξεις» επισήμανε, τονίζοντας ότι στην αρχή όλοι οι επιβάτες θεώρησαν ότι η αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε.

«Δε μπορώ να περιγράψω τις εικόνες τις τσιρίδες του κόσμου φώναζαν ότι καίγονται. φωτιά πολλή φωτιά βλέπαμε», σημειώνει η Αγνή.

Η ίδια δεν τραυματίστηκε, ωστόσο επειδή το βαγόνι της βρισκόταν μέσα σε τούνελ κατά τη στιγμή της σύγκρουσης και το σκοτάδι ήταν απόλυτο, βγαίνοντας από το τρένο έπεσε πάνω σε πέτρες.

Η 21χρονη δήλωσε ότι φοβήθηκε πως θα πεθάνει, έπαθε κρίση πανικού, πήρε τηλέφωνο τον πατέρα της κλαίγοντας, με τον γονιό της να σοκάρεται με όσα άκουγε από το παιδί του.

«Ήρθε κατευθείαν η αστυνομία, πάρα πολύ γρήγορα, μετά Πυροσβεστική και ασθενοφόρα, φύγαμε με λεωφορεία κατά τις δύο. Σκέφτηκα ότι μπορεί να πεθάνω, πήρα τον μπαμπά μου, έπαθα κρίσεις πανικού. Δεν έχω λόγο για τα παιδιά που μας βοήθησαν, κάποιοι ήταν πολύ ψύχραιμοι, βοήθησαν ακόμα κι εμένα που απλώς έπεσα» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος εξέφρασε την οργή της για το πολύνεκρο δυστύχημα, ενώ σημείωσε πως τις πρώτες δύο ημέρες δεν μπορούσε να κοιμηθεί και πως ακόμη δεν μπορεί να μείνει μόνη της, ούτε στο σπίτι της.