Ανοιχτή επιστολή του δημάρχου Καστοριάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη: Ζητά αναστολή των πλειστηριασμών

Newsroom
Ανοιχτή επιστολή του δημάρχου Καστοριάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη: Ζητά αναστολή των πλειστηριασμών
Ανοιχτή επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε ο δήμαρχος Καστοριάς, ζητώντας να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί, μετά το βίαιο περιστατικό με την έξωση ιδιοκτήτη μικρού ξενοδοχείου.

Με αφορμή τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον κέντρο της Καστοριάς κατά την διάρκεια εκτέλεσης εντολής έξωσης επιχειρηματία από το ακίνητό του μετά από πλειστηριασμό, ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης εκφράζει στην επιστολή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη την αγωνία του για το οικονομικό μέλλον της Καστοριάς, δεδομένου όπως αναφέρει «πολλοί συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα».

Ο δήμαρχος Καστοριάς ζητά να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που να κατοχυρώνει την αναστολή των πλειστηριασμών έως ότου υπάρξει ομαλοποίηση της οικονομικής κατάστασης της πόλης που έχει πληγεί τόσο από την covid εποχή, όσο και από τις κυρώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Θεωρούμε ότι είναι ύψιστης σημασίας η ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την περιοχή μας και να υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση για την αποχή από την επιβολή κατασχέσεων και την αναστολή των πλειστηριασμών, τουλάχιστον μέχρι την ομαλοποίηση της οικονομικής κατάστασης, με την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και τη μείωση του ενεργειακού και λειτουργικού κόστους, προκειμένου να προστατευθούν η πρώτη κατοικία και οι επιχειρήσεις της περιοχής μας, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», σημειώνει ο κ. Κορεντσίδης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες (24/02) κυκλοφόρησε και σχετικό βίντεο από την εκτέλεση εντολής πλειστηριασμού επιχειρηματία στην Καστορία. Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ δεν δίστασαν να ακινητοποιήσουν με τη βία τον ιδιοκτήτη μικρού ξενοδοχείου πετώντας στον έδαφος, όπου του πέρασαν χειροπέδες, προκαλώντας οργή.