Η στιγμή που φοιτητής απαθανάτισε την «έκρηξη» του Βόρειου Σέλας (vid)

Newsroom
 Η στιγμή που φοιτητής απαθανάτισε την «έκρηξη» του Βόρειου Σέλας (vid)
Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται πως η φύση είναι όμορφη και γεμάτη εκπλήξεις. Ένας φοιτητής κατέγραψε τη μαγική στιγμή που ένα σέλας «ξέσπασε» στον ουρανό.

Το Βόρειο Σέλας, όπως είναι γνωστό, είναι η στιγμή μαγευτικά κύματα φωτός «χορεύουν» στον ουρανό. Το πράσινο χρώμα κυριαρχεί εκείνη τη στιγμή δημιουργώντας μια μοναδική και ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Το μοναδικό αυτό φαινόμενο εμφανίζεται μετά από διαταραχές στη γήινη ατμόσφαιρα. Αυτές είναι αποτέλεσμα σωματιδίων που ρέουν από τον ήλιο και αλληλεπιδρούν με τα αέρια της μαγνητόσφαιρας.

@vincentledvina I’ve never seen such strong reds before! What a treat #alaska #aurora #auroraboreal #northernlights #auroraborealis ♬ original sound Vincent Ledvina

Ως επαγγελματίας κυνηγός και φωτογράφος, ο Vincent Ledvina είναι σίγουρα εξοικειωμένος με αυτό το θέαμα. Αλλά ακόμη και αυτός σοκαρίστηκε από τις φωτεινές και πολύχρωμες εμφανίσεις που είδε τις τελευταίες εβδομάδες

Σε ένα απόσπασμα που μοιράστηκε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ο Vincent εξέφρασε το σοκ του, καθώς ο ουρανός γεμίζει με φωτεινά πράσινα, κόκκινα και λευκά κύματα φωτός.

@vincentledvina The reddest aurora I’ve seen yet! #aurora #northernlights #nightsky #auroraborealis #alaska #nature ♬ original sound - Vincent Ledvina

Ο φωτογράφος, ο οποίος σπουδάζει επί του παρόντος διδακτορικό στη Φυσική στο Πανεπιστήμιο Alaska-Fairbanks, κατέγραψε τα απίστευτα πλάνα ενώ βρισκόταν στην άγρια φύση της Αλάσκας.

Ένα άλλο βίντεο μας δείχνει τη θέα ακριβώς κάτω από τα πολικά φώτα. «Δεν έχω ξαναδεί τόσο έντονο κόκκινο χρώμα! Τι απόλαυση», έγραψε ο Vincent. Τα κλιπ του έχουν λάβει εκατοντάδες σχόλια, με ορισμένους ανθρώπους να μένουν άφωνοι για το εντυπωσιακό όραμα.