Νεκρός άνδρας από επίθεση καρχαρία σε διάσημη παραλία της Νέας Καληδονίας (vid)

Newsroom
Νεκρός άνδρας από επίθεση καρχαρία σε διάσημη παραλία της Νέας Καληδονίας (vid)
Άλλη μια καταγεγραμμένη επίθεση από καρχαρία περάστηκε στο ιστορικό. Η επίθεση είχε τραγική κατάληξη, καθώς ο άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

Επίθεση από καρχαρία δέχθηκε τουρίστας στην Αυστραλία σε διάσημη παραλία της Νέας Καληδονίας. Ο καρχαρίας κατασπάραξε τον τουρίστα μπροστά τα μάτια έντρομων παραθεριστών στην παραλία.

Ο 59χρονος κολυμπούσε σχεδόν 150 μέτρα από την ακτή της διάσημης παραλίας Nouméa, όταν δέχθηκε την φονική επίθεση χθες, σύμφωνα με τις αρχές.Ο καρχαρίας επιτέθηκε, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα στα χέρια και τα πόδια του με αποτέλεσμα ο άνδρας να καταλήξει επί τόπου.

Αυτή είναι η τρίτη επίθεση από καρχαρία που σημειώνεται κοντά στην παραλία Chateau-Royal τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Δύο άνδρες που έπλεαν κοντά στο σημείο όπου έγινε η επίθεση μετέφεραν τον άνδρα στην ακτή όπου οι διασώστες επιχείρησαν να του κάνουν ανάνηψη.

Την ώρα της επίθεσης, αρκετοί ήταν οι άνθρωποι που κολυμπούσαν σε νερό. Ακολούθησαν σκηνές πανικού με όσους βρισκόταν μέσα στη θάλασσα να τρέχουν έντρομοι να σωθούν στην ακτή. Οι αρχές έχουν κλείσει τις περισσότερες παραλίες στην περιοχή και ξεκίνησε η διαδικασία για τον εντοπισμό καρχαριών στα κοντινά νερά.

Στις 29 Ιανουαρίου, μία 49χρονη δέχθηκε επίσης επίθεση από καρχαρία στη περιοχή. Η γυναίκα έφερε σοβαρά τραύματα ενώ λίγες μέρες νωρίτερα και ένα σέρφερ είχε πέσει θύμα επίθεσης από καρχαρία.

Η Νέα Καληδονία είναι η 13η χώρα στον κόσμο σε επιθέσεις καρχαριών σύμφωνα με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Φλόριντα, που διατηρεί αρχεία από το 1958.