Δίκη Άλκη: «Ο καθένας γνώριζε τι αντικείμενο θα πάρει μαζί του»

Newsroom
Δίκη Άλκη: «Ο καθένας γνώριζε τι αντικείμενο θα πάρει μαζί του»
Συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία για τη δίκη του Άλκη, όπου για ακόμη μια μέρα δεν έλειψαν οι εντάσεις.

Για το τι ισχυρίστηκαν ενώπιον των αστυνομικών αρχών οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού αμέσως μετά τη σύλληψή τους μίλησε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, όπου εκδικάζεται η υπόθεση, άλλος αστυνομικός του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής.

Όπως είπε ο μάρτυρας, μετά τη σύλληψη του πρώτου κατηγορούμενου εκδόθηκαν τα εντάλματα για τους υπόλοιπους εκτός του τελευταίου, τα στοιχεία του οποίου δεν ήταν ακόμα γνωστά. Πρόσθεσε ότι στις 6 του μηνός συνελήφθησαν όλα τα άτομα, εκτός από δύο.

«Τον δεύτερο τον εντοπίσαμε να βγαίνει από το σπίτι του και αντέδρασε στη σύλληψη. Είπε ότι συμμετείχε στο επεισόδιο, ότι είχε ένα οικιακό μαχαίρι μαζί του, από το οποίο και αυτοτραυματίστηκε αλλά ανέφερε πως δεν χτύπησε το παιδί που απεβίωσε», σημείωσε ο μάρτυρας.

Αναφερόμενος στον τρίτο κατηγορούμενο τόνισε ότι ήταν και αυτός που είπε τα περισσότερα στην Υπηρεσία. «Παραδέχθηκε ότι ήταν ανάμεσα στα άτομα αλλά ότι δεν πήρε μέρος. Είπε ότι αφορμή ήταν το επεισόδιο στο Ωραιόκαστρο, σαν αντίποινα. Περιέγραψε πως μαζεύτηκαν στον σύνδεσμο και ότι άρχισαν να παίρνουν τηλέφωνο. Αναφορικά με τον πρώτο κατηγορούμενο είπε ότι έκανε κουμάντο στις νεαρές ηλικίες, ενώ επισήμανε πως οι περισσότεροι δεν γνώριζαν τον 12ο», τόνισε ο μάρτυρας.

«Σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος κατηγορούμενος, ο καθένας ήξερε πού θα καθίσει στο εκάστοτε αυτοκίνητο και ήταν με βάση τους γνωστούς του καθενός. Ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι έκαναν βόλτες στα στενά και απέφυγαν να περάσουν από το γήπεδο. Κατέβηκαν και ρώτησαν τα παιδιά τι ομάδα είναι, αυτοί είπαν Άρης. Τότε έγινε επίθεση. Ο συγκεκριμένος είπε ότι ήταν στο αυτοκίνητο αλλά φοβήθηκε να πάει», σημείωσε ακόμα ο αστυνομικός και πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος δεν είπε ποιοι συγκατηγορούμενοί του χτύπησαν τα θύματα.

Ο μάρτυρας αστυνομικός κατέθεσε ακόμα πού και πώς συνελήφθησαν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, σημειώνοντας πως ένας μάλιστα είπε «Δεν ήμουν εκεί. Λάθος άτομο φέρατε».

«Άλλοι παραδέχθηκαν και τα όπλα αλλά τόνισαν ότι δεν τα χρησιμοποίησαν. Ο καθένας γνώριζε τι αντικείμενο θα πάρει μαζί του. Δεν είπε ο ένας στον άλλον πάρε εσύ αυτό ή αυτό. Το ότι ζει ο φίλος του Άλκη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επέμβαση των διασωστών του ΕΚΑΒ», είπε στην κατάθεσή του ο αστυνομικός, εκτιμώντας πως οι κατηγορούμενοι δεν ήθελαν απλά να τρομοκρατήσουν τα θύματα.

«Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είπε ότι με παραίνεση του φίλου του, μπήκαν στο αυτοκίνητο και πήραν και τα άλλα άτομα που δεν γνωρίζει. Τόνισε ότι είδε τα άλλα όχηματα να σταματάνε και ενστικτωδώς έστριψε. Όταν έφυγαν οι τρεις από το αυτοκίνητό του είπε ότι έκλεισε τις πόρτες και το πορτ μπαγκάζ και έφυγε περιμένοντάς τους πιο κάτω. Ότι δηλαδή δεν κατέβηκε ποτέ. Ο κατηγορούμενος ανέφερε σε ποιο σημείο πέταξαν τα υπόλοιπα αντικείμενα ενώ υποστήριξε ότι την επόμενη μέρα ο φίλος του πήγε στο σπίτι του και του είπε ότι το ένα από τα παιδιά που δέχτηκαν την επίθεση είχε αποβιώσει. Σύμφωνα με όσα λέει δεν είναι οργανωμένος, αλλά έχει κατηγορηθεί για ληστεία που σχετίζεται με οπαδικά», ανέφερε ακόμα ο μάρτυρας.