Εικόνες ντροπής με πεταμένα ρούχα για σεισμόπληκτους - η απάντηση της Περιφέρειας Αττικής

Κώστας Μιχαήλ
Εικόνες ντροπής με πεταμένα ρούχα για σεισμόπληκτους - η απάντηση της Περιφέρειας Αττικής
Αδιανόητες εικόνες με εκαντοντάδες πεταμένα ρούχα, πάνες και τρόφιμα, έξω από το κέντρο διαχείρισης και αποθήκευσης της Περιφέρειας κάνουν το γύρω του διαδικτύου.

Το φως της δημοσιότητας «είδαν» φωτογραφίες, που αποτυπώνουν μια ντροπιαστική κατάσταση καθώς ο χώρο της Περιφέρειας Αττικής όπου συγκεντρώνονται ρούχα, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας, μετατράπηκε...σε σκουπιδότοπο.

Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούσαν τους πληγέντες τόσο στη Τουρκία όσο και στη Συρία, με το γειτονικό λαό να εκφράζει την αμέριστη ευγνωμοσύνη του. Εκατοντάδες κόσμου προσπαθώντας να απαλύνει τον πόνο των χτυπημένων από τον εγκέλαδο, γειτόνων μας, προσκόμισε τόνους προϊόντων στην Περιφέρεια, προκειμένου αυτή να τα περισυλλέξει και να τα μεταφέρει το προσεχές διάστημα στις περιοχές που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 40.000 ανθρώπους.

Ωστόσο οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν τιμούν κανέναν.

Όπως φαίνεται, μέρος της βοήθειας του κόσμου που έσπευσε να συνδράμει με ό,τι μπορούσε πετάχτηκε έξω από το Κέντρο Διαχείρισης, Αποθήκευσης και Εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης της Περιφέρειας Αττικής.

11

Η απάντηση της Περιφέρειας

Η τοποθέτηση της Περιφέρειας Αττικής για τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν σχετικά με τη διαχείριση της βοήθειας για τους σεισμόπληκτους.

Φωτογραφίες: Eurokinissi