Πάστορας που επιχείρησε να τηρήσει την 40ήμερη νηστεία του Ιησού πέθανε την 25 ημέρα

Newsroom
Πάστορας που επιχείρησε να τηρήσει την 40ήμερη νηστεία του Ιησού πέθανε την 25 ημέρα
Πάστορας που επιχείρησε να τηρήσει την 40ήμερη νηστεία του Ιησού κατέρρευσε και τελικά πέθανε μετά από 25 ημέρες χωρίς φαγητό στη Μοζαμβίκη.

Ένας ιερωμένος πέθανε αφού προσπάθησε να τηρήσει την νηστεία για 40 ημέρες σε μια προσπάθεια να μιμηθεί αυτό που λέγεται ότι έκανε ο Ιησούς Χριστός στη Βίβλο, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Ο Φρανσίσκο Μπαράγια, ο οποίος ίδρυσε την Ευαγγελική Εκκλησία Σάντα Τριντάντε πέθανε σε νοσοκομείο της πόλης Μπέιρα, όπου μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση. Όταν ο 39χρονος έφτασε τις 25 ημέρες χωρίς φαγητό, είχε χάσει τόσο πολύ βάρος και δύναμη που δεν μπορούσε πλέον να σταθεί χωρίς βοήθεια.

Οι συγγενείς και οι ακόλουθοι της εκκλησίας του ανησύχησαν τόσο πολύ που επέμεναν να αναζητήσει ιατρική φροντίδα, ανέφερε το BBC. Μόλις έφτασε στο νοσοκομείο, διαγνώστηκε με οξεία αναιμία και ανεπάρκεια των πεπτικών του οργάνων και οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον σώσουν. Ενυδατώθηκε με ενδοφλέβια υγρά και οι γιατροί προσπάθησαν να τον κάνουν να δεχτεί υγρή τροφή. Ωστόσο, ήταν πολύ αργά και απεβίωσε την Τετάρτη (15/02).

Σύμφωνα με το BBC, ο πάστορας ήταν επίσης καθηγητής γαλλικών στην πόλη Μεσίκα, που βρίσκεται κοντά στα δυτικά σύνορα της Μοζαμβίκης με τη Ζιμπάμπουε. Τα μέλη της εκκλησίας του είπαν ότι ήταν σύνηθες για τον πάστορα και τους οπαδούς του να νηστεύουν, αλλά όχι για τόσο ακραίο και επικίνδυνο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, ο αδελφός του θύματος παρόλο που παραδέχτηκε ότι ο πάστορας είχε νηστέψει, αμφισβήτησε την επίσημη ιατρική διάγνωση, λέγοντας ότι ο αδελφός του υπέφερε από χαμηλή αρτηριακή πίεση ήδη πριν ξεκινήσει τη νηστεία.