Φοιτητές στο Λονδίνο έβαλαν φωτιά σε δωμάτιο στην προσπάθεια τους να κάνουν ένα τοστ (vid)

Newsroom
Φοιτητές στο Λονδίνο έβαλαν φωτιά σε δωμάτιο στην προσπάθεια τους να κάνουν ένα τοστ (vid)
Οι φοιτητές στην προσπάθεια τους να φτιάξουν ένα τοστ έβαλαν φωτιά σε δωμάτιο πολυκατοικίας, με αποτέλεσμα να προκληθούν αρκετές ζημιές.

Μια αρκετά άσχημη τροπή απέκτησε προσπάθεια, φοιτητών στο Λονδίνο, να φτιάξουν ένα τοστ, για να καταπολεμήσουν την πείνα τους. Πιο συγκεκριμένα, οι φοιτητές ήθελαν να κάνουν τοστ αλλά δεν επιτεύχθηκε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το περιστατικό συνέβη στις 13 Φεβρουαρίου στην πολυκατοικία Avery Hill Road στο Avery Hill του Λονδίνου. Μια ομάδα φοιτητών είχε γυρίσει μια τοστιέρα στο πλάι σε μια προσπάθεια να φτιάξει μερικά τοστ.

Το πείραμα στην κουζίνα προκάλεσε πυρκαγιά που σύντομα κατέστρεψε ολόκληρο το δωμάτιο. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς. Οι πυροσβέστες προειδοποιούν τώρα τους ανθρώπους «να μην χρησιμοποιούν τις τοστιέρες στο πλάι για να φτιάξουν ένα τόστ».

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λονδίνου δήλωσε: «Η πυρκαγιά ξεκίνησε όταν ένας κάτοικος τοποθέτησε μια τοστιέρα στο πλάι και έβαλε μέσα ψωμί και τυρί. Στη συνέχεια την άφησε χωρίς επίβλεψη».

«Χρησιμοποιείτε τα ηλεκτρικά προϊόντα μόνο για την προβλεπόμενη χρήση τους. Οι τοστιέρες πρέπει να διατηρούνται καθαρές για την πρόληψη πυρκαγιών και δεν είναι σχεδιασμένες για να χρησιμοποιούνται στο πλάι», αναγράφει η σχετική αναφορά.

«Όχι μόνο παράγει θερμότητα στην επιφάνεια εργασίας, αλλά και τα στεγνά ψίχουλα από τον πάτο της τοστιέρας μπορούν να προκαλέσουν την εκδήλωση φωτιάς»

Μέρος του ισογείου της τριώροφης πολυκατοικίας υπέστη ζημιές από τη φωτιά. Η πυρκαγιά πιστεύεται ότι ήταν τυχαία και προκλήθηκε από τη μη ασφαλή χρήση μιας τοστιέρας. Οι πυροσβέστες κλήθηκαν στις 10.40 π.μ. και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 11.18 π.μ.