Ο τρομακτικός λόγος πίσω από τις βούρτσες που υπάρχουν στο πλάι των κυλιόμενων σκαλών (vid)

Newsroom
Ο τρομακτικός λόγος πίσω από τις βούρτσες που υπάρχουν στο πλάι των κυλιόμενων σκαλών (vid)
Oι περίεργες μαύρες νάιλον τρίχες υπάρχουν σχεδόν σε όλες τις κυλιόμενες σκάλες αλλά λίγοι ξέρουν τον πραγματικά.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι οι βούρτσες στις κυλιόμενες σκάλες δεν υπάρχουν για να καθαρίζουν τα παπούτσια σας. Δείτε τον τρομακτικό λόγο για τον οποίο είναι τοποθετημένες σε όλες τις κυλιόμενες σκάλες στο παρακάτω βίντεο:

Όπως θα μαρτυρούσε ο Buddy, οι κυλιόμενες σκάλες μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνες.

Λοιπόν, αυτές οι περίεργες μαύρες νάιλον τρίχες υπάρχουν σχεδόν σε όλες τις κυλιόμενες σκάλες που θα πατήσετε ποτέ και υπάρχει καλός λόγος γι' αυτό. Οι τρίχες λειτουργούν ως στοιχείο ασφαλείας - το οποίο δεν θα σας εμποδίσει να πέσετε σε μια επίπεδη κυλιόμενη σκάλα τρέχοντας άσκοπα σαν παιδί - αλλά θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε άλλα ατυχήματα.

Γνωστές απλά ως «βούρτσες ασφαλείας» - είναι εκεί για να εμποδίζουν πράγματα όπως τα παπούτσια και τα ρούχα σας να παγιδευτούν μεταξύ της κινούμενης σκάλας και της φούστας του κιγκλιδώματος.

Ωστόσο, οι ίδιες οι βούρτσες αποτελούν στην πραγματικότητα περισσότερο ψυχολογικό αποτρεπτικό παράγοντα παρά φυσικό. Όταν ο επιβάτης αισθάνεται μια βούρτσα να κινείται πάνω στο πόδι του ή στα ρούχα του, ενστικτωδώς θα τα απομακρύνει αποτρέποντας το ενδεχόμενο να κολλήσουν στις κυλιόμενες σκάλες.

@unto_ldfacts Everyday Things You Didn't Know The Purpose Of #facts #factsmatter #reels #viral #fyp ♬ original sound - Untold Facts

Ο λογαριασμός του TikTok "Untold Facts" διευκρίνισε επίσης γιατί οι τρίχες είναι τόσο σημαντικές, προσθέτοντας: «Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για τα ατυχήματα στις κυλιόμενες σκάλες είναι οι άνθρωποι που κολλάνε τα ρούχα και τις τσάντες τους σε αυτές όταν στέκονται πολύ κοντά στις πλευρές».