Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη: «Άνθρωπος που επιτίθεται με λοστούς και μαχαίρια δεν περιμένει ο άλλος να ζήσει»

Newsroom
Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη: «Άνθρωπος που επιτίθεται με λοστούς και μαχαίρια δεν περιμένει ο άλλος να ζήσει»
Ανέβηκαν οι τόνοι στην δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Συνεχίστηκε την Τρίτη (14/2) ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού την 1η Φεβρουαρίου 2022 από οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Με αφορμή την προβολή του βίντεο προκλήθηκε έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στην πολιτική αγωγή και τον συνήγορο υπεράσπισης του 12ου κατηγορουμένου, με την έδρα να διακόπτει προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. «Σεβαστείτε τη μνήμη του Άλκη Καμπανού και την οικογένειά του», φώναξαν προς τους δικηγόρους των κατηγορουμένων κάποιοι από το ακροατήριο.

Ο Αλέξης Κούγιας αντέδρασε στις εκφράσεις ορισμένων συνηγόρων που άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο η παρέα του Άλκη Καμπανού να ήταν ομάδα περιφρούρησης οπαδών του Άρη. Παίρνοντας το λόγο ο κ. Κούγιας ώστε να εκφράσει την αντίθεσή του, προκάλεσε την αντίδραση ορισμένων δικηγόρων που δεν έχουν θέσει ακόμη τις ερωτήσεις τους, με τον συνήγορο υπεράσπισης, κ. Νικόλαο Χατζηνικολάου να τονίζει πως πολλοί συνάδελφοί του, όπως και ο ίδιος περιμένουν τρεις ημέρες χωρίς να πάρουν το λόγο.

Ο Βασίλης Ταουξής αποκάλεσε μάλιστα τον Αλέξη Κούγια «όνειδος της δικηγορίας», κατηγορώντας τον για «ανοησίες και ψέματα», με τον δεύτερο να απαντά «να δούμε πώς θα ξεπεράσεις τις απολογίες που λένε ότι ο δικός σας μαχαίρωνε τελευταίος».

Η δική διεκόπη για λίγα λεπτά και όταν ξεκίνησε εκ νέου, ο κ. Κούγιας δήλωσε πως «έχουμε φτάσει στα όριά μας από τη συμπεριφορά ορισμένων συναδέλφων μας». Έκανε μάλιστα λόγο για «ιταμότητες και κριτική στις γνώσεις μου για τη δικονομία», υποστηρίζοντας πως στα 48 χρόνια της καριέρας του δεν έχει συναντήσει ανάλογα περιστατικά. «Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τι δική είναι αυτή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Ταουξής απολογήθηκε στο δικαστήριο για την ένταση που προκλήθηκε ενώ ο κ. Χατζηνικολάου δήλωσε πως «είμαστε δέκα συνήγοροι που περιμένουμε στωικά. Δώσατε εύλογα έναν κύκλο δευτερολογίας για το έγγραφο που αναγνώστηκε. Και ακούσαμε μετά δέκα ερωτήσεις για όλες τις υπόλοιπες ερωτήσεις των συναδέλφων».

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων απηύθυναν ερωτήσεις προς τον μάρτυρα κατηγορίας, τον αστυνομικό του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, αναφορικά με το σημείο που βρισκόταν σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές οι κατηγορούμενοι τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης, τους χρόνους αποβίβασης από τα αυτοκίνητα και την επιστροφή σε αυτά, τα σημεία όπου βρέθηκε DNA του Άλκη αλλά και τα κίνητρα της φονικής επίθεσης.

Ερωτηθείς για το εάν οι κατηγορούμενοι είχαν διαφορές με συγκεκριμένα άτομα ο αστυνομικός είπε: «Δεν είχαν διαφορές με συγκεκριμένα άτομα. Έψαχναν οπαδούς του Άρη». Αναφορικά με τα κίνητρα και τις προθέσεις τους αλλά και το εάν είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση ο μάρτυρας τόνισε αρχικά: «Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Για παράδειγμα ο Ι. Κ. ήθελε εκδίκηση για το χτύπημα που είχε δεχθεί. Η όλη μας εκτίμηση είναι ότι έψαχναν οπαδούς του Άρη και λιγότερους από αυτούς, για να υπερέχουν αριθμητικά».

Και συμπλήρωσε: «Άνθρωπος που επιτίθεται με λοστούς και μαχαίρια δεν περιμένει ο άλλος να ζήσει. Ήθελαν να κάνουν ζημιά και η ζημιά να είναι μεγάλη. Η επίθεση με μαχαίρι είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας».