Νίκος Βέρτης: «Μου σηκώθηκε η τρίχα όταν το άκουσα, τρελάθηκα!»

Newsroom
Νίκος Βέρτης: «Μου σηκώθηκε η τρίχα όταν το άκουσα, τρελάθηκα!»
Ο Νίκος Βέρτης αποκάλυψε την ιστορία πίσω από το τραγούδι «Πες το μου ξανά».

Ο Νίκος Βέρτης εμφανίστηκε στην εκπομπή «Σπίτι με το MEGA», το βράδυ του Σαββάτου (11/2) με αφορμή το αφιέρωμα της μουσικής εκπομπής στον δημοφιλή στιχουργό Ηλία Φιλίππου.

Ο γνωστός ερμηνευτής μίλησε για την συνεργασία τους, αποκαλύπτοντας ιστορίες πίσω από τραγούδια που έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες και έχει αγαπήσει πολύ ο κόσμος.

«Είχα ήδη δισκογραφική δουλειά, είχα βγάλει τον πρώτο μου δίσκο και ήμουν τυχερός που από αυτήν ξεκίνησαν όμορφα τα πράγματα. Είχα το "Αστέρι μου", το "Θέλω να μεθύσω", το "Κι όμως σαν τρελός" και άλλα όμορφα τραγούδια. Μετά έκανα μια δεύτερη δουλειά με τον Γιώργο Θεοφάνους και η τρίτη μου δουλειά ήταν μια συνεργασία με τον Ηλία Φιλίππου και τον Κυριάκο Παπαδόπουλο το οποίο πάντρεμα το έκανε ο Βασίλης Κοντόπουλος που γνώριζε ότι είχα μια ιδιαίτερη αδυναμία σε αυτούς τους δυο φίλους. Μου άρεσε πάρα πολύ ο τρόπος που έγραφαν λαϊκά τραγούδια. Έτσι λοιπόν όταν μου πρότεινε ο Βασίλης Κοντόπουλος να μου συστήσει τον Ηλία και τον Κυριάκο, ήμουν πανευτυχής», είπε αρχικά ο Νίκος Βέρτης.

«Το πρώτο ραντεβού έγινε στο σπίτι του Κυριάκου Παπαδόπουλο. Μου βάζει ένα τραγούδι, μου το παίζει, μου σηκώνεται η τρίχα! Ανατριχιάζω, τρελάθηκα! Όταν του είπα ότι μου άρεσε, μου είπε πως δεν το είχαν πάρει οι άλλοι το κομμάτι. Ήταν το «Πες το μου ξανά», ένα κομμάτι που έκανε πολύ μεγάλη επιτυχία και ανατρίχιασα όταν το άκουσα. Μετά από 20 χρόνια ακόμα το τραγουδάμε, το τραγουδάει όλος ο κόσμος και όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες», συμπλήρωσε.

«Τα επόμενα ήταν το "Πως να το εξηγήσω" και το "Κάποτε θα δεις". Θυμάμαι σίγουρα τα δυο πρώτα που, όταν τα άκουσα, ήμουν πανευτυχής. Μετά βρεθήκαμε με τον Ηλία και έγινε μια οικογενειακή υπόθεση» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο τραγουδιστής.