O «άνθρωπος αράχνη» που σκαρφαλώνει σε κτίρια ύψους 120 μέτρων χωρίς εξοπλισμό (vid)

Newsroom
O «άνθρωπος αράχνη» που σκαρφαλώνει σε κτίρια ύψους 120 μέτρων χωρίς εξοπλισμό (vid)
Ένας απίστευτος νεαρός έχει καταφέρει να κερδίσει το παρατσούκλι «Άνθρωπος αράχνη», καθώς σκαρφαλώνει διάσημα κτίρια χωρίς εξοπλισμό.

Τον περασμένο μήνα, ο Alexis Landot έκανε μια τρομακτική ανάβαση 120 μέτρων ξυπόλητος στο Tour Franklin, έναν γυάλινο ουρανοξύστη στο Παρίσι της Γαλλίας, ολοκληρώνοντας την ανάβαση σε μόλις 35 λεπτά.

Ο 22χρονος, ο οποίος ασχολείται με την αναρρίχηση εδώ και τρία χρόνια, δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο από το απίστευτο κατόρθωμά του, το οποίο τον δείχνει να ανεβαίνει στο κτίριο χωρίς παπούτσια.

«Πριν σκαρφαλώσω, είμαι πραγματικά ανήσυχος», δήλωσε στο Kennedy News. «Αλλά μόλις είμαι εκεί πάνω στα, αισθάνομαι πολύ καλύτερα», συμπλήρωσε.

«Μερικές φορές επιτρέπω στον εαυτό μου να χαλαρώσω για ένα δευτερόλεπτο και μπορώ να δω άλλους ουρανοξύστες», δήλωσε ο Landot. «Συνήθως δεν έχω την πολυτέλεια να κοιτάξω τη θέα, επειδή προσπαθώ να συγκεντρωθώ όσο το δυνατόν περισσότερο».

Ο Landot ξεκίνησε την αναρρίχηση σε ένα γυμναστήριο όταν ήταν επτά ετών και έχει ανέβει μέχρι στιγμής σε 15 ουρανοξύστες. Ο γενναίος αθλητής δήλωσε ότι αν και πρόκειται για ένα επικίνδυνο άθλημα, δεν αφήνει αυτό να τον σταματήσει.

«Είμαι κάποιος που του αρέσει να παίρνει ρίσκα και ξέρω τα ρίσκα που παίρνω στη ζωή μου», εξήγησε. «Γι' αυτό μου αρέσει τόσο πολύ αυτό, καθώς μπορώ να προβλέψω τους κινδύνους μου και να τους ελέγξω».

Παρά τις φιλοδοξίες του, δεν ενθαρρύνει τους ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να επιχειρήσουν κάτι αντίστοιχο.