Ο εφευρέτης του κουτιού Pringles αποτεφρώθηκε και θάφτηκε σε ένα από αυτά

Newsroom
Ο εφευρέτης του κουτιού Pringles αποτεφρώθηκε και θάφτηκε σε ένα από αυτά
Ο γιος του Baur, Lawrence, δήλωσε ότι ο πατέρας του είχε ζητήσει αυτή να είναι η τελευταία επιθυμία επειδή ήταν περήφανος για το σχεδιασμό του δοχείου Pringles.

Την επόμενη φορά που θα βγάλετε το χέρι σας από ένα κουτάκι Pringles και θα γλείφετε την εναπομείνασα γεύση από τα δάχτυλά σας, σκεφτείτε το διασκεδαστικό γεγονός ότι ο δημιουργός του σωληναρίου είχε θάψει τις στάχτες του μέσα σε ένα από αυτά.

Όσο μακάβριο κι αν ακούγεται, είναι στην πραγματικότητα αλήθεια. Ο Fredric J Baur, από το Σινσινάτι, ήταν τόσο περήφανος για το δημιούργημά του στο κουτί Pringles που θάφτηκε σε ένα από τα πολύχρωμα δοχεία αφού απεβίωσε στις 4 Μαΐου 2008, σε ηλικία 89 ετών.

Καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του, ο Baur εργάστηκε ως οργανικός χημικός και τεχνικός αποθήκευσης τροφίμων στην Procter & Gamble- την εταιρεία παραγωγής που βρίσκεται σήμερα πίσω από τις Head & Shoulders, Gillette και Ariel.

Ο Baur ειδικεύτηκε στην έρευνα και ανάπτυξη και στον ποιοτικό έλεγχο της εταιρείας, και του αποδίδεται ότι άρχισε να εργάζεται πάνω στην ιδέα για τα Pringles στα μέσα της δεκαετίας του 1950, όταν έψαχνε να βρει μια εναλλακτική λύση για τα πατατάκια.

Αναγνωρίζοντας ότι τα υπάρχοντα προϊόντα ήταν συχνά μπαγιάτικα και σπασμένα, ο Baur σχεδίασε το εμβληματικό καμπυλωτό σχήμα των πατατάκια και το σωληνάριο που τα περιείχε.

Το 1966, ο Baur κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το σωληνοειδές δοχείο Pringles και τη μέθοδο στοίβαξης των καμπυλωτών τσιπς στο εσωτερικό του. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας χορηγήθηκε το 1970, πριν ο Baur αποσυρθεί από την εταιρεία στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Δεκαετίες μετά, τα πατατάκια παραμένουν αγαπημένα για πάρτι και σνακ και ο Baur ήταν τόσο περήφανος για το σχέδιό του που ζήτησε να θαφτεί σε ένα από τα περιβόητα κουτιά. Μετά το θάνατό του, τα παιδιά του Baur τίμησαν το αίτημα και τοποθέτησαν μέρος της αποτεφρωμένης σορού του σε ένα από τα δοχεία, το οποίο θάφτηκε στο προάστιο Springfield Township στο Οχάιο.

Δεν είναι σαφές αν το κουτάκι ταφής του Baur είχε κάποια γεύση συνδεδεμένη με αυτό, αλλά μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι δεν ήταν ένα σωληνάριο με ξινή κρέμα και κρεμμύδι.