Επεισόδιο στην Κύπρο: Τούρκοι στρατιώτες φέρονται να πυροβόλησαν Ελληνοκύπριο (vid)

Newsroom
Επεισόδιο στην Κύπρο: Τούρκοι στρατιώτες φέρονται να πυροβόλησαν Ελληνοκύπριο (vid)
Ημέρα εκλογών ήταν η Κυριακή(05/02) για την Κύπρο, όμως, η χώρα έχει «παγώσει» από μια ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία για πυροβολισμό ενός Ελληνοκύπριου από Τούρκους στρατιώτες στη νεκρά ζώνη.

Μια δυσάρεστη είδηση μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Sigma Live, με τον κοινοτάρχη της περιοχής που σημειώθηκε το συμβάν να το επιβεβαιώνει. Συγκεκριμένα, τρεις άνδρες φέρονται να δέχθηκαν επίθεση από Τούρκους στρατιώτες στην περιοχή της Ποταμιάς.

Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του σταθμού, οι τρεις άνδρες ήταν σε ένα αυτοκίνητο μέσα σε απαγορευμένη περιοχή κυνηγίου εντός της νεκράς ζώνης αλλά σε σημείο το οποίο δεν φυλασσόταν από την Εθνική Φρουρά.

Οι τρεις άνδρες φέρονται να διέφυγαν κατά πολύ στο μήκος της πράσινης γραμμής, με αποτέλεσμα ένα όχημα του στρατού της Τουρκίας να πλησιάσει, με τη συνοδεία ενός ακόμα λευκού πολιτικού οχήματος.

Οι τρεις Ελληνοκύπριοι αντιλήφθηκαν την παρουσία των Τούρκων και άρχισαν να οπισθοχωρούν, όμως, οι Τούρκοι άνοιξαν πυρ. Από τους πυροβολισμούς ένας Ελληνοκύπριος τραυματίστηκε στον ώμο και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Λευκωσίας.