Το χρονοδιάγραμμα του Καλλιάνου για τον χιονιά: Θα μπει με εντυπωσιακό και γρήγορο τρόπο

Newsroom
Το χρονοδιάγραμμα του Καλλιάνου για τον χιονιά: Θα μπει με εντυπωσιακό και γρήγορο τρόπο
Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος με μια ανάρτηση εξήγησε πως θα ξεκινήσει το κύμα κακοκαιρίας στην Αττική.

Με εντυπωσιακό και γρήγορο τρόπο θα μπει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» στην Αττική ξεκινώντας από τις βορειοανατολικές και βόρειες περιοχές του νομού, όπως σημείωσε ο Γιάννης Καλλιάνος σε ανάρτησή του στο Facebook.

Σε αυτή αναφέρει: «Με πολύ εντυπωσιακό και γρήγορο τρόπο θα μπει ο χιονιάς αύριο στην Αττική ξεκινώντας από τις βορειοανατολικές και βόρειες περιοχές του νομού.

Όπως όλα δείχνουν, ενώ πολύ νωρίς το πρωί της Κυριακής θα υπάρχουν και ανοίγματα στον ουρανό της Αττικής, πολύ γρήγορα θα έρθουν νεφώσεις από τα βορειοανατολικά του νομού, προερχόμενες από την Εύβοια, και θα καλύψουν όλη την Αττική.

Αν δεν αλλάξει κάτι, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, από το πρωί της Κυριακής θα ξεκινήσει να χιονίζει στα ορεινά και ημιορεινά του νομού και πάρα πολύ γρήγορα οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν και τα βόρεια προάστια της Αθήνας από το υψόμετρο των 200-250 μέτρων και υψηλότερα (πρόσκαιρα ίσως και χαμηλότερα).

Στον υπόλοιπο νομό θα εκδηλώνεται βροχή η χιονόνερο κατά διαστήματα.

Από το βράδυ και στη συνέχεια και προς το ξημέρωμα της Δευτέρας, ο καιρός θα παρουσιάσει νέα υποτροπή και οι χιονοπτώσεις πια θα κατέβουν χαμηλότερα με αυξημένη την πιθανότητα να επηρεαστεί και το κέντρο της Αθήνας και ίσως και περιοχές με ακόμα χαμηλότερο υψόμετρο.

ΨΥΧΟΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Αυτές οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν έως και σχεδόν τα τέλη της εβδομάδας που θα έρθει με αποτέλεσμα να έχουμε ακόμα αρκετές ημέρες μπροστά μας για να συζητάμε τις πιθανές περιοχές χιονοπτώσεων, που κατά βάση θα είναι οι:

  • - Βορειοανατολικό Αιγαίο
  • - Σποράδες
  • - Εύβοια
  • - Ανατολική Θεσσαλία
  • - Ανατολική Στερεά (και η Αττική ασφαλώς)
  • - Ανατολική Πελοπόννησος
  • - Κυκλάδες
  • - Κρήτη

Τις επόμενες ημέρες θα σας δώσω και άλλα στοιχεία για την εξέλιξη του καιρού
Καλό Σαββατοκύριακο...
».