Μητέρα κατηγόρησε μαιευτήρα για τον θάνατο βρέφους: «Συνέθλιψε το κρανίο του μωρού μου» (vid)

Newsroom
Μητέρα κατηγόρησε μαιευτήρα για τον θάνατο βρέφους: «Συνέθλιψε το κρανίο του μωρού μου» (vid)
Παρά τα όσα ισχυρίστηκε ο μαιευτήρας, πριν από μερικές μέρες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για τον θάνατο του βρέφους.

Μία 33χρονη γυναίκα για 9 μήνες κυοφορούσε το μωρό της. Ονειρευόταν να κρατήσει στην αγκαλιά της το παιδί της. «Είχα πάει στην κλινική για να γεννήσω φυσιολογικά. Αφού γεννήθηκε, έκλαψε λίγο. Μου το έβαλαν πάνω μου και μου είπαν ‘συγχαρητήρια, να σας ζήσει’», αναφέρει η 33χρονη στο MEGA.

Το παιδί της, όμως, σύμφωνα με τη μαρτυρία της 33χρονης δεν έζησε παρά μόνο λίγες ώρες. Μάλιστα, η ίδια συμπληρώνει: «Επικρατούσε μια μεγάλη ταραχή. Το μωρό δεν έκλαιγε. Εμένα με κοίμησαν κάποια στιγμή. Όταν ξύπνησα, μου είπε ο γυναικολόγος ότι το παιδί δεν τα κατάφερε».

Όπως περιγράφει, μάλιστα, η 33χρονη, μόλις έμαθε ότι το παιδί της είναι νεκρό κοίταξε τον γιατρό της, ζητώντας του μια απάντηση. Ο μαιευτήρας γυναικολόγος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, της είπε πως δεν φέρει καμία ευθύνη και πως όλα τα έκανε σωστά. Απέδωσε το τραγικό συμβάν σε δυστοκία ώμου και σε επιπλοκές που είχε το παιδί στην ενδομήτριο ζωή του. Οι ισχυρισμοί όμως απορρίφθηκαν έξι χρόνια μετά στο δικαστήριο.

Ο μαιευτήρας συνέθλιψε το κρανίο του βρέφους

Παρά τα όσα ισχυρίστηκε ο μαιευτήρας, πριν από μερικές μέρες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για τον θάνατο του βρέφους. «Ο μαιευτήρας καταδικάστηκε σε 20 μήνες φυλάκισης με αναστολή για την ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας του νεογνού», ανέφερε ο δικηγόρος του, Δημήτρης Παπαδόπουλος Τσαγιάννης.

Το περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο του 2016 σε ιδιωτική κλινική. Όλο αυτά τα χρόνια η γυναίκα αυτή με τον σύζυγό της έψαχναν να βρουν τι πήγε τόσο λάθος ώστε να χάσουν το αγγελούδι τους πριν καν το χαρούν. «Ήμασταν όλοι σε σοκ. Ήταν δύσκολο και να το αποδεχτούμε και να το πιστέψουμε αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο εκείνη την ώρα. Ξεκινήσαμε να παλεύουμε για να δικαιωθούμε».

Η ιατροδικαστική έκθεση ήταν καταπέλτης. Ο μαιευτήρας, εξαιτίας τελείως λανθασμένων χειρισμών, συνέθλιψε το κρανίο του νεογνού την ώρα που γεννιόταν.

«Ο θάνατος επήλθε λόγω συμπίεσης της κεφαλής και καταστροφής του εγκεφαλικού ιστού, ήτοι βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση», αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία ευθύνη. Όμως, το δικαστήριο είπε ότι ασκήθηκε υπερβολική πίεση στο κρανίο του παιδιού με αποτέλεσμα να καταλήξει. Αυτό πρέπει να έγινε με εμβρυουλκία, οι λεγόμενες κουτάλες, για να το βγάλουν από το σώμα της γυναίκας», είπε ο δικηγόρος του.

Οι γονείς νιώθουν μια πρώτη δικαίωση, περιμένοντας και τον δεύτερο βαθμό, ενώ ο γιατρός άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.