Γονείς βάζουν ντετέκτιβ να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους (vid)

Newsroom
Γονείς βάζουν ντετέκτιβ να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους (vid)
Καθώς η αύξηση των κρουσμάτων βίας σε ανηλίκους έχει αυξηθεί, οι γονείς προσπαθούν να βρουν νέους τρόπους, προκειμένου να προστατέψουν τα παιδιά τους.

Την ώρα που η παραβατικότητα των ανηλίκων βρίσκεται σε έξαρση δεν είναι λίγοι οι γονείς που απευθύνονται μέχρι και σε ιδιωτικό ντετέκτιβ για να τους απαντήσει στη μία και μοναδική ερώτηση: «πού είναι το παιδί».

«Μπορεί το παιδί μου να το εμπιστεύομαι αλλά δεν εμπιστεύομαι τους άλλους. Έξω από το σχολείο γίνονται πολλά, μέχρι και ναρκωτικά έχω ακούσει και επειδή όλα αυτά με έχουν κάνει να φοβηθώ ακόμα πιο πολύ και θέλω να ξέρω το παιδί μου αν είναι εντάξει», δήλωσε η μητέρα της 14χρονης.

«Έρχονται γονείς και μας αναθέτουν την έρευνα του ανήλικου παιδιού τους», δήλωσε ο ιδιωτικός ντετέκτιβ, Ευστράτιος Γεωργαντίδης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπή LiveNews, o κλάδος αυτός γνωρίζει μια πρωτοφανή άνθηση με όλο και περισσότερους γονείς να φτάνουν στο γραφείο τους ζητώντας την αρωγή τους.

«Ξεκίνησα εγώ μία προσπάθεια τα απογεύματα, που τον αφήναμε να πάει καμιά βόλτα, να ξεκινήσω εγώ να βλέπω που πηγαίνει. Απλά επειδή με ξέρανε, αποφασίσαμε να απευθυνθούμε σε κάποιον που δεν θα τον ήξερε, με την προϋπόθεση να δούμε τι γίνεται, τις παρέες, αν είναι κάτι πιο σοβαρό», είπε ο πατέρας του 14χρονου.

«Όταν κλείνουν την πόρτα»

Είναι η αγωνία κάθε γονιού. Όταν κλείνει η πόρτα και ακούν από τα χείλη του παιδιού τους «μαμά, μπαμπά φεύγω». Πού πάνε, τι κάνουν και κυρίως με ποιους κάνουν παρέα. Σε αυτό το κομβικό σημείο ο ντετέκτιβ αναλαμβάνει δράση.

«Έρχονται έγγραφη υπογραφή και αναλαμβάνουμε την έρευνα». Τους ακολουθούν παντού από το σχολείο και το φροντιστήριο μέχρι τις αθλητικές τους δραστηριότητες και τις εξόδους.

«Εξόδους, με τι ασχολείται, με τι άτομα συναναστρέφονται και πόσο επικίνδυνα είναι αυτά τα άτομα». Αιτία για αυτό το δραστικό μέτρο, όπως αποκαλύπτει ο ιδιωτικός ερευνητής, είναι η ξαφνική αλλαγή στη συμπεριφορά των εφήβων.

«Πώς ο ντεντέκτιβ έσωσε τον γιο μου»

Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός γονιού για το bullying που δεχόταν το παιδί του στο σχολείο και πως η στενή παρακολούθηση από ειδικό ξεσκέπασε την κόλαση την οποία βίωνε.

«Δεν ήταν το παιδί μας αυτό, φαινόταν ότι κάτι άλλο συνέβαινε. Μια δυο φορές καταλάβαμε με την σύζυγο ότι έλειπαν λεφτά από το πορτοφόλι της ή από το πορτοφόλι μου, αργούσε να γυρίσει μετά το σχολείο».

Το παιδί που έκρυβε τα όσα βίωνε στο σχολείο έφτασε στο σημείο να κάνει παρέα με τους νταήδες του σχολείου για να μην τον πειράζουν άλλο.

«Σαν άμυνα και από την στιγμή που δεν μας είχε μιλήσει, δεν μας είχε πει τίποτα, επέλεξε να ενσωματωθεί με τους νταήδες του σχολείου. Που θα ήταν πιο προστατευμένος ή που θα ήταν και αυτός ένας από αυτούς. Στις βόλτες, ήταν, που το είδα αυτό, το είδα και καταγεγραμμένο ότι ‘’πάρε αυτά τα χαρτάκια από το τάδε περίπτερο και τρέχα, κλέψε τα’’. Το προλάβαμε σχετικά νωρίς, όσο νωρίς μπορεί να θεωρείτε, μιλήσαμε στο παιδί, με κουβέντα, με καθηγητές, με έναν ψυχολόγο», ανέφερε ο πατέρας.

Η έρευνα σε μια άλλη περίπτωση παιδιού έφτασε μέχρι και στην αστυνομία καθώς στο τσακ αποτράπηκε ένα 14χρονο παιδί να συναντήσει έναν ενήλικο άντρα, ο οποίος τον είχε προσεγγίσει από ψεύτικο προφίλ στα social media.

«Δυστυχώς καταλήξαμε ότι είχε γνωρίσει ένα κύριο από το ίντερνετ και ευτυχώς προλάβαμε να το αποτρέψουμε», δήλωσε ο ιδιωτικός ντετέκτιβ.

«Καταλαβαίνετε ότι στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο είναι λίγο πιο απρόσωπα τα πράγματα δηλαδή δεν ξέρεις τους γονείς, των άλλων παιδιών, είναι δύσκολο. Επειδή φοβάμαι με αυτά που ακούω στην τηλεόραση, αυτά με έχουν κάνει, να νιώθω μία ανασφάλεια», είπε η μητέρα.